ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αναγεννητική Γεωργία: Ομιλία του Darren Doherty στο Πάνορμο

Αναγεννητική Γεωργία: Ομιλία του Darren Doherty στο ΠάνορμοΟ Αυστραλός σχεδιαστής τοπίου, αγρότης και δάσκαλος Ντάρεν Ντόχερτυ σε ανοιχτή ομιλία με θέμα την Αναγεννητική Γεωργία στο «Χαρουπόμυλο» στο Πάνορμο, την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου στις 18.30.

Την εκδήλωση διοργανώνει η Πολιτιστική Εταιρεία Πανόρμου «Επιμενίδης».

Ο Ντάρεν Τζ. Ντόχερτυ είναι αγρότης πέμπτης γενιάς από την Αυστραλία. Σχεδιαστής, συγγραφέας και εκπαιδευτής, έχει 20 χρόνια εμπειρία στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη αγροτικών επιχειρήσεων και φυσικών οικοσυστημάτων σε πάνω από 50 χώρες του κόσμου και έχει διδάξει πάνω από 190 σεμινάρια και εργαστήρια Αναγεννητικής Γεωργίας και Ζωής, σε περισσότερα από 12.000 άτομα από το 2001, σε ολόκληρη την Ευρώπη, την Αμερική και την Ωκεανία. Έχει επίσης ολοκληρώσει σχεδόν 2000 σχέδια ανάπτυξης γης από το 1993 σε 47 χώρες και είναι ευρέως αναγνωρισμένος ως πρωτοπόρος στα κινήματα της Αναγεννητικής Γεωργίας και της Permaculture.

Σε παγκόσμιο επίπεδο πολλοί από τους αποφοίτους των σεμιναρίων του Ντάρεν βρίσκονται στην αιχμή του κινήματος για την αναγεννητική γεωργία και τα φυσικά οικοσυστήματα.
Ο Ντάρεν είναι ο δημιουργός της πλατφόρμας Regrarians, η οποία περιγράφει μια στρατηγική και ορθολογική διαδικασία για την ανάπτυξη αναγεννητικών γεωργικών συστημάτων.

Ο Ντόχερτυ βρίσκεται στην Κρήτη στο πλαίσιο του τριήμερου Εργαστήριου Αναγεννητικής Γεωργίας που θα γίνει στον Απηγανιά Ιεράπετρας, 24-26 Οκτωβρίου με τη διοργάνωση των «Φίλων του Βοτανικού Πάρκου Απηγανιά» και του Permaculture in Greece.

δείτε που είναι ο Χαρουπόμυλος