ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ανακοίνωση για την κινητοποίηση των αγροτών στο Ρέθυμνο

Κλιμάκιο του ΚΚΕ, παραβρέθηκε στην κινητοποίηση των αγροτων στο Ρέθυμνο. Το κλιμάκιο αποτελούνταν από τον Μαρινάκη Αλέκο, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Κρήτης, τον Αγγελογιαννάκη Βαγγέλη, Γραμματέα της ΤΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ και μέλη του Γραφείου της ΤΕ.

H T.E. Ρεθύμνου του ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων του νομού μας που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους διεκδικώντας μέτρα για την επιβίωσή τους. Η εξαγγελία από την κυβέρνηση των 7 μέτρων στήριξης τους, δεν είναι κάτι νέο αλλά, επανάληψη παλιότερων εξαγγελιών κι αποτελούν ψίχουλα κοροϊδίας.

Αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά, ότι οι υποσχέσεις, που δίνουν όλες οι κυβερνήσεις, είναι κενές, όπως έγινε με την τωρινή κυβέρνηση της ΝΔ, και την υπόσχεσή της για επιστροφή φόρου καυσίμων σε όλους τους αγρότες, κάθε χρόνο. Η εξαγγελία για επιστροφή 50 εκατομμυρίων μόνο για μία χρονιά,  αφορά ένα μικρό ποσοστό από τον φόρο που επιβαρύνονται οι αγρότες κάθε χρόνο.

Οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τα κόμματα που υπόσχονται ότι με μία καλύτερη διαχείριση του καπιταλισμού, θα κερδίσουμε όλοι. Λένε ψέματα, όπως έλεγαν και παλιότερα. Ο λαός, ο κόσμος της υπαίθρου έχει πλέον εμπειρία και πρέπει να την αξιοποιήσει. Μόνο ο  μαζικός , οργανωμένος και πανελλαδικά συντονισμένος αγώνας μπορεί να φέρει αποτέλεσμα.

Καλούμε τους αγρότοκτηνοτρόφους, να παλέψουν για:

  • ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ! Ενίσχυση για την προμήθεια λιπασμάτων, ζωοτροφών, φυτοφαρμάκων και άλλων αναγκαίων αγροεφοδίων! Άμεση πραγματική μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στην λαϊκή κατανάλωση.
  • Κατάργηση της ΚΥΑ που συνεχίζει να πετσοκόβει ενισχύσεις! Ενισχύσεις με βάση την παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο, σε όσους πραγματικά παράγουν.
  • Άμεση λήψη μέτρων από την πανδημία, ιδιαίτερα την ενίσχυση της ΠΦΥ, με κάλυψη σε Κέντρα Υγείας και Αγροτικά Ιατρεία. Δημιουργία διαγνωστικών κέντρων σε όλους τους Δήμους του Νομού με δωρεάν επαναλαμβανόμενα τέστ στον πληθυσμό.
  • Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα διοικητικά μετρά από το κράτος και να καλυφθούν όλα τα έξοδα για την διόρθωση των δασικών χαρτών, τις δηλώσεις κτηματολογίου για την αγροτική γη. Να δοθεί παράταση στις ενστάσεις.
  • Να σταματήσουν η ποινικοποίηση των αγώνων, της συνδικαλιστικής δράσης, ο αυταρχισμός και τα αγροτοδικεία εδώ και τώρα! Να σταματήσει η δίωξη των αγροτών  που σέρνονται σε δίκες!