Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Κρήτης

Την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο η εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Κρήτης, στην οποία νομιμοποιήθηκαν 24 αντιπρόσωποι από 7 Ενώσεις Γονέων του νησιού.

Αναδείχθηκε η κύρια επιδίωξη της Ομοσπονδίας στα 5 χρόνια λειτουργίας της να κατοχυρώνεται ως μια συλλογικότητα που εκφράζει χιλιάδες γονείς, με σταθερή αγωνιστικότητα, με επεξεργασμένες θέσεις και προτάσεις για όλες τις πλευρές της εκπαιδευτικής διαδικασίας έχοντας στο επίκεντρο τις ανάγκες όλων των παιδιών.

Κύριο ζήτημα της συζήτησης ήταν η αναγκαιότητα μαζικοποίησης και ενδυνάμωσης του γονεϊκού κινήματος στο νησί με τη δημιουργία νέων ενώσεων σε όλους τους νομούς, και την ενίσχυση της δράσης των συλλόγων γονέων σε όλα τα σχολεία.

Το τρίχρονο που πέρασε, η δράση της Ομοσπονδίας ήταν πλούσια,  παρά τις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας. Πήρε θέση και διατύπωσε αιτήματα για όλα τα σοβαρά ζητήματα της εκπαίδευσης, συντόνισε και στήριξε αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενώσεων και συλλόγων γονέων για τις πολύ σοβαρές  επιπτώσεις της πανδημίας και των κλειστών σχολείων στη μόρφωση και στη ψυχοσύνθεση των παιδιών, για τα  αντιεκπαιδευτικά μέτρα της Κυβέρνησης, για τα οξυμένα προβλήματα των σχολείων.

Επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά ο αναντικατάστατος ρόλος των Οργανώσεων Γονέων που μέσα από συλλογικές διαδικασίες παίρνουν πρωτοβουλίες διεκδίκησης ουσιαστικών λύσεων στα οξυμένα προβλήματα που βιώνουν σήμερα τόσο οι μαθητές, όσο και οι γονείς.

Η συνέλευση ανέδειξε νέο διοικητικό συμβούλιο και εξελεγκτική επιτροπή, καθώς και 5 αντιπροσώπους προς την ΑΣΓΜΕ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο:

Πρόεδρος: Μπιτσάκη Τζένη

Αντιπρόεδρος: Σκεπάρνης Γιώργος

Γ. Γραμματέας: Μαμμάκας Σταμάτης

Ταμίας: Σκεπάρνη Ασημίνα

Μέλη: Γιαννάκη Μαρία

Δημητρουλάκη Ειρήνη

Δραμητινού Ελένη

Λουτσέτης Χαράλαμπος

Νταγκουνάκη Αργυρώ

Φραγκιουδάκη Μάρω

Φωτιάδου Λίζα