Ανακοίνωση του Ενιαίου Συλλόγου Μεταπτυχιακών και Υποψηφίων Διδακτόρων Πανεπιστημίου Κρήτης για την απαγόρευση συναθροίσεων

Καταγγέλλουμε τη νέα αντιδημοκρατική εκτροπή της κυβέρνησης για την απαγόρευση των συναθροίσεων σε όλη την επικράτεια με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ. ΑΣ.

Πλέον δεν υπάρχουν ούτε τα προσχήματα, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για να περάσει από την βουλή το αντεκπαιδευτικό νομοσχέδιο με το οποίο επιβάλλεται η αστυνομία στα πανεπιστήμια, οι απαγορεύσεις των συλλογικών διεκδικήσεων και οι ταξικοί φραγμοί στην πρόσβαση στην εκπαίδευση, στο οποίο έχει αντιταχθεί σύσσωμη η ακαδημαϊκή κοινότητα, με πρόσχημα την πανδημία κηρύσσει παράνομες τις πανεκπαιδευτικές συγκεντρώσεις που έχουν καλεστεί πανελλαδικά για την Πέμπτη στις 28/1 για να αιτιολογήσει την αστυνομική επίθεση που σχεδιάζει.

Το χτύπημα της δημόσιας εκπαίδευσης για χάρη των κολλεγιαρχών και η καταστρατήγηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων μας είναι υπόθεση που μας αφορά όλους. Στις συνθήκες της πανδημίας που κρατάνε τα δημόσια νοσοκομεία υποστελεχομένα προσπαθώντας να φιμώσουν ακόμα και τους γιατρούς που άλλοτε χειροκροτούσαν επειδή ζητούν μέτρα ενίσχυσης του Ε.Σ.Υ., την ίδια ώρα που χτυπούν το δικαίωμα στη διαδήλωση και στην απεργία, θέλουν να εμπεδώσουν ένα καθεστώς τρομοκρατίας με καταστολή και εξοντωτικά πρόστιμα.

Να αντισταθούμε μαζικά για τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία και τα Δημοκρατικά μας δικαιώματα.

Την Πέμπτη 28/1 στο Ρέθυμνο στις 14:30 καλούμε τους συναδέλφους μας μεταπτυχιακούς και υπ. Διδάκτορες να ενωθούμε μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους και τους εκπαιδευτικούς για να σπάσουμε την τρομοκρατία στον δρόμο. Με την οργάνωση και την αλληλεγγύη θα αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία!

Καλούμε:

• σε Γενική Ανυπακοή και συντονισμό της ακαδημαϊκής κοινότητας μπροστά στην κατάθεση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη!

• Σε συμμετοχή φοιτητών και καθηγητών στις πανεκπαιδευτικές συγκεντρώσεις που καλούνται στις 28/1, να αναβληθούν τα προγραμματισμένα μαθήματα και οι εξετάσεις τις ώρες που καλούνται τα συλλαλητήρια.

Να αποσυρθεί το αντεκπαιδευτικό νομοσχέδιο και να παρθούν μέτρα ενίσχυσης για την Παιδεία και την Υγεία. Απέναντι στη κυβέρνηση που καταστρατηγεί τη νύχτα τα δημοκρατικά μας δικαιώματα να βρεθούμε φοιτητές- εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι ενωμένοι.