ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

ANDROIDUS PROJECT TANK: Η μετάβαση από το πείραμα των αντιθέσεων, στη δράση των συνθέσεων

Περάσανε σχεδόν 4 χρόνια, από τότε που μια παρέα φίλων έφτιαξε το TEDXAnogeia. Από μια προσπάθεια που ξεκίνησε σχεδόν σαν πλάκα, δημιουργήσαμε ένα ανθρώπινο δίκτυο που ξεπέρασε τη δυναμική μας, βάζοντας ταυτόχρονα τους σπόρους για το επόμενο βήμα.

Το TEDXAnogeia, αποτέλεσε για εμάς το μεγάλο ομαδικό στοίχημα για να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας συλλέγοντας στη βάση του Ψηλορείτη ανθρώπους, εμπειρίες, και ιδέες που αξίζει να διαδοθούν. Με τη προτροπή του light your way up, κατανοήσαμε πως το κυνήγι της κορυφής απαιτεί το γερό θεμέλιο μιας βάσης όμοιας με αυτήν των βουνών, που σηκώνουν στους ώμους τους αιώνες.

Η επόμενη μέρα, η ερχόμενη κίνηση και το προσεχές βήμα έρχεται για μας μέσα από την δημιουργία της Androidus Project Tank, της Ιδέας που ανδρώθηκε από το σπόρο της γνώσης του TEDxAnogeia.

H Androidus Project Tank είναι μια δεξαμενή δημιουργικότητας και πολιτιστική διαχείρισης, μέσα από την οποία φιλοδοξούμε να αντιληφθούμε, να συλλέξουμε και να αξιοποιήσουμε τα συστατικά στοιχεία που διαμορφώνουν την ταυτότητα, φυσιογνωμία και κουλτούρα του τόπου μας. Με οδηγό την επιστημονική μελέτη, την εμπειρική έρευνα και την συνεργασία, μας ενδιαφέρει ως Φορέας Ερευνητικής και Πολιτισμικής δράσης, να ανακαλύψουμε τα βαθιά ριζωμένα στο χρόνο δυνατά μας χαρακτηριστικά, αναδεικνύοντας τα ως αγαθά οικουμενικής πρόσβασης και διάδρασης.

«Για να ανακαλύψεις το καινούριο, χρειάζεται να ερευνήσεις το παλιό και για να δημιουργήσεις το μέλλον χρειάζεται να μελετήσεις το παρελθόν», γι’ αυτό και μείς με τη σειρά μας επιχειρούμε τη συλλογή και καταγραφή των συστατικών που δημιούργησαν την κουλτούρα του τόπου μας και αξίζει να πάρουν το διαβατήριο να ταξιδέψουν.

Πιστεύουμε σε μια επιχειρηματικότητα, με κυρίαρχο το πολιτιστικό διακύβευμα και σ’ έναν πολιτισμό με επιχειρηματικό πνεύμα, διορατικότητα και κουλτούρα, ο οποίος θα καταφέρει το γρηγορότερο άλμα από την φθορά που τον βυθίζει. «Η παράδοση δε μπορεί να θεωρείται κάτι παρωχημένο και στατικό, χρειάζεται να την εφευρίσκουμε συνεχώς κυρίως όμως να την ανακαλύπτουμε ξανά. Απ όλα, αυτό που χρειάζεται περισσότερο είναι να επαναφέρουμε την ίδια μας την κληρονομιά στη ζωή».

Με προτροπή τα παραπάνω λόγια του Έλιοτ, ως ομάδα του Androidus Project Tank, κάνουμε τη μετάβαση από το πείραμα της αντίθεσης, στη λογική της σύνθεσης, κάνοντας τη συλλογική μας αρχή.