ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Ανδρουλάκης στο Ευρωκοινοβούλιο: «Να άρει το απόρρητο ο κος Μητσοτάκης»

Ιδιαίτερα επικριτικός προς την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά εμφανίστηκε στην ομιλία του στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Στην ειδική συνεδρίαση με θέμα “συστήματα παρακολούθησης και κατασκοπευτικά συστήματα Predator στην Ελλάδα” ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ (και ευρωβουλευτής) κάλεσε τον Πρωθυπουργό να διατάξει την άρση του απορρήτου έτσι ώστε να γίνει γνωστός ο λόγος της παρακολούθησής του.

“Κατά σύμπτωση η παρακολούθηση του τηλεφώνου μου διήρκησε όσο και η εκλογική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ. Την αυτονομία του ΠΑΣΟΚ ήθελαν να πλήξουν. Ο κ. Μητσοτάκης με καλεί να ενημερωθώ με παράνομο τρόπο. Τον καλώ να κάνει χρήση του σχετικού νόμου, ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, έτσι ώστε να αρθεί το απόρρητο” τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Εν συνεχεία υπογράμμισε ότι “πρόσφατα μάθαμε ότι ο φάκελος της παρακολούθησής μου έχει καταστραφεί. Ο ελληνικός λαός έχει κάθε δικαίωμα να μάθει όλη την αλήθεια γι’ αυτήν την υπόθεση. Και πρέπει στην εξεταστική επιτροπή να κληθούν όλα τα σχετικά πρόσωπα. Η κυβερνητική πλειοψηφία στην Ελλάδα απέρριψε αυτήν την επιλογή”.

“Το ζήτημα” συμπλήρωσε “είναι ζήτημα δημοκρατίας. Μία κρατική υπηρεσία δεν μπορεί να λειτουργεί στο απόλυτο σκοτάδι. Αυτή η νέα κανονικότητα παρακολουθήσεων δεν μπορεί να γίνει ανεκτή γιατί είναι ακριβώς ο μεγάλος αδελφός”.

Ο κ. Ανδρουλάκης καταλήγοντας είπε ότι “κάποιοι μιμούνται τις τακτικές του Πούτιν και Ερντογάν. Ελέγχουν τα ΜΜΕ, εργαλειοποιούν τη δικαιοσύνη. Αυτό δεν είναι ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, αυτό δεν είναι ευρωπαϊκός τρόπος ζωής. Χρειαζόμαστε νομικό πλαίσιο που θα μας προστατεύει”.