ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ανεξαρτητοποιήθηκε από τον συνδυασμό της αντιπολίτευσης του Δήμου Αμαρίου ο Τζανής Κοκονάς

Την ανεξαρτητοποίηση του από την παράταξη «Νέα Κίνηση Αμαρίου» του κου Κωστή Κουτελιδάκη, ανακοίνωσε ο Δημοτικός Σύμβουλος Τζανής Κοκονάς.

Στη σχετική επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρίου κ. Γαλάτιο Μοσχονά, ο κ. Κοκονάς αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,

δια της παρούσαςκαι σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 66 του ν.3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 73 του ν. 4555/2018και το άρθρο 114του ν. 4623/2019, σας καταθέτω την επιστολή ανεξαρτητοποίησης μου από τη δημοτική παράταξη «Νέα Κίνηση Αμαρίου» με επικεφαλής τον κ. Κωστή Κουτελιδάκη.

Η απόφαση μου αυτή έρχεται ως συνέχεια της μέχρι σήμερα πορείας μου στην αυτοδιοίκηση και ταυτίζεται πλήρως με τους λόγους που εξαρχής με ώθησαν να διεκδικήσω και εν τέλει να επιτύχω την εκλογή μου ως μέλος του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

Η αγάπη για τον τόπο μου και η πίστη μου ότι τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε μπορούν να επιλυθούν ουσιαστικάμόνο μέσα από συναίνεση, συνεργασία αλλά και εποικοδομητική κριτική, όποτε και όταν αυτή πραγματικά χρειάζεται, δεν μου αφήνουν περιθώριο να συνεχίσω υπό το βάρος μιας εντελώς διαφορετικής φιλοσοφίας, την οποία ουδέποτε ενστερνίστηκα. Επιδιώκοντας την ενότητα και την ηρεμία στην τοπική μας κοινωνία και τιμώντας παράλληλα την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας, οφείλουμε άπαντες να ενισχύουμε το έργο και τις προσπάθειες της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής, κάθε φορά που αυτές κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα διαπιστώνω ότι εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών και για λόγους που αφορούν την συγκρότηση μιας νέας δημοτικής παράταξης, η παράταξη μου έχει επιλέξει να ακολουθήσει μια στείρα αντιπολιτευτική τακτική που δεν τιμά την εμπιστοσύνη όσων μας ανέδειξαν στον θεσμικό ρόλο της μείζονος αντιπολίτευσης. Ένα ρόλο που σήμερα κάποιοι, σκοπίμως και μεθοδικά, επέλεξαν να παραδώσουν σε σκιώδης και ανίερες εκλογικές συμμαχίες, εκδίδοντας κοινές ανακοινώσεις που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Για τους παραπάνω λόγους, δηλώνω δημόσια ότι από εδώ και στο εξής θα ασκώ τα καθήκοντα μου ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, συνεχίζοντας από τη θέση αυτή να αγωνίζομαι για το καλό τουτόπουκαι των συνδημοτών μου.

Τετάρτη, 05.04.2023

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αμαρίου

Τζανής Κοκονάς»