Ανοιχτή επιστολή των θεσμικών του Νομού Ρεθύμνου για τη στήριξη της “Cretan Lines”

Cretan LinesΑνοικτή επιστολή προς τους απανταχού Ρεθεμνιώτες απευθύνουν οι θεσμικοί φορείς του Νομού αναφορικά με τη συγκέντρωση χρημάτων για τη στήριξη της εταιρίας «Cretan Lines” και την επαναδρομολόγηση του πλοίου «EΛΛH T».

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Αγαπητοί συμπολίτες,

Μετά και την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, όπου έγινε λεπτομερής αναφορά στην οικονομική κατάσταση της εταιρίας «Cretan Lines» και στις υποχρεώσεις της προς τρίτους, βρισκόμαστε πλέον σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο, αναφορικά στην επαναδρομολόγηση του πλοίου «ΕΛΛΗ Τ» στο Ρέθυμνο στη γραμμή «Ρέθυμνο – Πειραιάς», η οποία μπορεί να είναι βιώσιμη, παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία τον κλάδο της ακτοπλοΐας, όπως προέκυψε από τη διερεύνηση που πραγματοποίησε η Επιτροπή των συμπολιτών επιχειρηματιών.

Είναι πλέον φανερό ότι ο Συνεταιρισμός χρειάζεται μια ισχυρή οικονομική βάση για να αντιμετωπίσει τις άμεσες απαιτήσεις τρίτων και να εξασφαλίσει τη δυνατότητα απόκτησης του πλοίου κατά πλήρη κυριότητα αποσπώντας τη συναίνεση τόσο της Εθνικής Τράπεζας όσο και του πλοιοκτήτη και των λοιπών δικαιούχων (πληρώματος, προμηθευτών κλπ).

Επειδή όμως το εγχείρημα έχει νόημα μόνο αν ολοκληρωθεί, δέσμευσή μας είναι ότι τα ποσά που θα παρακατατεθούν στους ειδικούς λογαριασμούς, που δικαιούχους θα έχουν μόνο τους υπογράφοντες θεσμικούς, θα επιστραφούν στους δικαιούχους τους αν για οποιονδήποτε λόγο διαπιστωθεί ότι δεν είναι επιτεύξιμος ο σκοπός μας.

Ως καταληκτική ημερομηνία της συμμετοχής σας ορίζεται η 30η Ιουλίου 2013 και παρακαλούνται όλοι οι Ρεθεμνιώτες να αποδείξουμε ότι πραγματικά θέλουμε να έχουμε δικό μας πλοίο. Ειδικότερα παρακαλούνται οι φορείς, τα Σωματεία, οι Επιστημονικοί και Επαγγελματικοί Σύλλογοι, τα Επιμελητήρια κλπ. να απευθυνθούν στα μέλη τους ατομικά, ώστε να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή σ’ αυτή την πανρεθεμνιώτικη προσπάθεια.

Για το σκοπό αυτό άμεσα, μόλις δοθεί η απαραίτητη έγκριση από την Τράπεζα της Ελλάδος, θα ανοιχτούν ειδικοί τραπεζικοί λογαριασμοί με δικαιούχους τους θεσμικούς φορείς του Νομού (Μητροπολίτης Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου, κ.κ. Ευγένιος, Βουλευτές Ρεθύμνου, κ.κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης και Ανδρέας Ξανθός, Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, Δήμαρχος Ρεθύμνης, κ. Γιώργης Μαρινάκης, Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, κ Κώστας Λαμπρινός) και Δημήτρης Τζέτζος, μέλος της Επιτροπής για την “Cretan Lines”.

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος

Ο Βουλευτής Ρεθύμνου, Γιάννης Κεφαλογιάννης

Ο Βουλευτής Ρεθύμνου, Ανδρέας Ξανθός

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, Μαρία Λιονή

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης, Γιώργης Μαρινάκης

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Κώστας Λαμπρινός

Δημήτρης Τζέτζος, μέλος Επιτροπής για την “Cretan Lines”»