ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ανοίγει ο δρόμος για τη λειτουργία Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου στο Ρέθυμνο

Ανοίγει ο δρόμος για τη λειτουργία Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου στο Ρέθυμνο μετά την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης για την έγκριση σκοπιμότητας για τη λειτουργία «Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων» (Κε.Ψ.Υ.Π.Ε) στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Η λειτουργία του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων περιλαμβάνει τη σύσταση δεκατριών (13) θέσεων εργασίας (Διευθυντής Παιδοψυχιατρικής, Επιμελητές Παιδοψυχιατρικής, Ψυχολόγοι, Λογοθεραπευτές, Κοινωνικός Λειτουργός, Εργοθεραπευτής, Ειδικός Παιδαγωγός, Επισκέπτης Υγείας, Νοσηλευτικό και Διοικητικό προσωπικό) που έχουν ήδη εξασφαλιστεί με απόφαση της Διοίκησης της 7η ΥΠΕ Κρήτης η οποία περιλαμβάνει μεταφορά θέσεων από την κατάργηση του οργανισμού του πρώην Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων Χανίων προς το Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Οι άμεσα ωφελούμενοι του υπό σύσταση Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου είναι:

  • Παιδιά και έφηβοι με προβλήματα ψυχικής υγείας, που χρειάζονται παρεμβάσεις σε επίπεδο πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας.
  • Οικογένειες βρεφών, παιδιών και εφήβων με προβλήματα ψυχικής υγείας, οι οποίες έχουν ανάγκη παρεμβάσεων σε αυτό το επίπεδο.
  • Μέλλουσες μητέρες για τις οποίες απαιτείται ψυχολογική υποστήριξη.
  • Νεαρά ζευγάρια, που έχουν ανάγκη στήριξης στο γονεϊκό τους ρόλο.

Οι έμμεσα ωφελούμενοι του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου είναι:

  • Παιδιά και έφηβοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού για εμφάνιση ψυχιατρικής διαταραχής.
  • Επαγγελματίες υγείας (παιδίατροι, παιδοχειρουργοί, νοσηλευτές) μέσω της ενημέρωσης και της γενικότερης συνεργασίας.
  • Εκπαιδευτικοί.
  • Η κοινότητα της περιοχής, μέσω της προαγωγής της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου οφείλουν να ευχαριστήσουν τη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο αίτημα που απασχολούσε για πολλά χρόνια τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου ώστε να συσταθεί στο μέλλον το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων προσφέροντας σημαντικό κοινωνικό έργο στην τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου.