ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ανοικτές παρουσιάσεις του σεμιναρίου του χοροθεάτρου ΔΑΦΝΙΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

daphnis kokkinosΗ Πολιτιστική Εταιρεία Πανόρμου Επιμενίδης διοργανώνει δύο ανοικτές παρουσιάσεις του σεμιναρίου χοροθεάτρου ΔΑΦΝΙΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ, που θα πραγματοποιηθούν στο Χαρουπόμυλο, το Σάββατο 8 Αυγούστου, στις 21:00 και την Κυριακή 9 Αυγούστου, στις 21:00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το σεμινάριο έχει ήδη ξεκινήσει τη Δευτέρα 3 Αυγούστου και λαμβάνουν μέρος χορευτές και χορογράφοι από όλη την επικράτεια και το εξωτερικό.

Ο Δάφνις Κόκκινος με καταγωγή το Ηράκλειο Κρήτης από το 1993 έως και σήμερα χορεύει στο Χοροθέατρο του Βούπερταλ «Tanztheater Wuppertal» της «Pina Bausch». Από το 2002 υπήρξε βοηθός της θρυλικής χορογράφου και μετά τον θάνατο της, το 2009, Υπεύθυνος Προβών του χοροθεάτρου. Εδώ και 23 χρόνια ταξιδεύει ανά τον κόσμο, ερμηνεύοντας επί σκηνής ή προετοιμάζοντας έργα της «Pina Bausch» ανάμεσα στα οποία «Iphigenie auf Tauris», «Sacre du printemps», «Kontakthof», «Arien», «1980», «Bandoneo», «Two Cigarettes in the Dark», «Viktor», «Ahnen», «Palermo-Palermo», «Tanzabend», «Bamboo Blues», «Agua», «Masurca Fogo», «Danzon», κ.ά. Συμμετείχε ως ερμηνευτής στις ταινίες: «Ηable con ella» του Pedro Almodovar, «Pina» του Wim Wenders και ως χορογράφος στο φιλμ «Zenne the Dancer».

Την πρώτη του προσωπική δουλειά, με τίτλο «Addio Αddio Αmore» αφιερωμένη στην «Pina Bausch» παρουσίασε για πρώτη φορά πέρσι στο Χαρουπόμυλο. Διδάσκει σε σεμινάρια ανά τον κόσμο.