ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

«Ανοίγει» η Ελλάδα για τους Ρώσους τουρίστες – Ξεκινούν και οι απευθείας πτήσεις από Κίνα

Η Ελλάδα ανοίγει τα σύνορα για τους Ρώσους από τις 7 Σεπτεμβρίου, με απόφαση των συναρμοδίων υπουργών, που δημοσιεύθηκε ήδη στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει το money-tourism.gr, θα εισέρχονται μέχρι 500 τουρίστες την εβδομάδα, αποκλειστικά μέσω των αεροδρομίων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου, και οι προϋποθέσεις είναι η συμπλήρωση PLF, και η πραγματοποίηση τεστ που θα είναι αρνητικό έως 72 ώρες πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα, με σχετικό πιστοποιητικό στα Αγγλικά.

Ακόμη, μέσω του PLF, θα πρέπει να αναφέρουν τα στοιχεία επικοινωνίας και πληροφορίες τους σχετικά με την κράτηση του ξενοδοχείου ή την διεύθυνση άλλης προσωρινής κατοικίας στην Ελλάδα.

Η ρύθμιση αυτή θα ισχύει μέχρι 21 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με την απόφαση οι αεροπορικές εταιρείες υποχρεούνται να ελέγχουν αυτό το πιστοποιητικό πριν την επιβίβαση του επιβάτη και σε περίπτωση έλλειψής του θα του απαγορεύουν την επιβίβαση.

Σε περίπτωση παραβίασης αυτής της υποχρέωσης οι αεροπορικές εταιρείες υποχρεούνται να επαναπατρίσουν τον επιβάτη με δικά τους έξοδα. Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Αυγούστου, οι ρωσικές Αρχές επέτρεψαν τις τακτικές πτήσεις προς Λονδίνο, Κωνσταντινούπολη και την Ζανζιβάρη της Τανζανίας και από τις 10 Αυγούστου, άνοιξαν οι απευθείας πτήσεις από τη Ρωσία προς τα τουρκικά θέρετρα της Αττάλειας, του Νταλαμάν και της Αλικαρνασσού.

Ανοίγουν οι απευθείας πτήσεις από Κίνα προς Ελλάδα

H ρυθμιστική αρχή της πολιτικής αεροπορίας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα πως από αύριο, 3 Σεπτεμβρίου, θα επαναληφθούν οι απ’ ευθείας πτήσεις στο Πεκίνο από οκτώ χώρες, στις οποίες περιλαμβάνονται η Ελλάδα, η Ταϊλάνδη, η Καμπότζη, η Δανία, η Σουηδία και ο Καναδάς.

Τον Μάρτιο οι κινεζικές αρχές είχαν δώσει εντολή όλες οι διεθνείς πτήσεις προς το Πεκίνο να προσγειώνονται σε άλλα αεροδρόμια ως πρώτα σημεία εισόδου, καθώς η πρωτεύουσα ενίσχυε τα μέτρα για την αντιμετώπιση των εισαγόμενων κρουσμάτων.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει και πάλι περιορισμούς, αν περισσότεροι από τρεις επιβάτες διαγνωσθούν θετικοί στον κορονοϊό μετά την άφιξή τους, και ότι τα μέτρα προφύλαξης στις πτήσεις αυτές θα ελέγχονται αυστηρά.