ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ανοίγει ο δρόμος αναβίωσης της Σχολής Ασωμάτων και του πρότυπου εκπαιδευτικού και ερευνητικού κέντρου για την κτηνοτροφία

Σύμβαση εκπόνησης  μελέτης με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης για νέες κτιριακές υποδομές και εξοπλισμούς για τη μετεγκατάσταση της σχολής Γεωργικής έρευνας Ασωμάτων, προϋπολογισμού 721.183,91€, υπέγραψε σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Στην υπογραφή παρόντες ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιονή, οι π. Αντιπεριφερειάρχες Περιφερειακοί σύμβουλοι Μανόλης Χνάρης, Νίκος Κακογιαννάκης, ο Περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Δανδουλάκης, ο Δήμαρχος Αμαρίου Παντελής Μουρτζανός, ο εκπρόσωπος της ανάδοχου εταιρείας, καθηγητής Νίκος Φιντικάκης, η Δ/ντρια τεχνικών υπηρεσιών της Π.Ε Ρεθύμνου Ελένη Ρανουτσάκη και η υπεύθυνη επιβλέπουσα της μελέτης Ιφιγένεια Μεθυμάκη. 

Όπως αναφέρθηκε από την κα Λιονή, η ολοκλήρωση της μελέτης που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια ορίζεται σε 18 μήνες και με αυτήν θα γίνει ο σχεδιασμός για την υλοποίηση των νέων υποδομών (κτιρίων, εγκαταστάσεων, εξοπλισμού και περιβάλλοντος χώρου) για τη μετεγκατάσταση της Σχολής Γεωργικής  έρευνας Ασωμάτων. Μετά την ολοκλήρωση των μελετών, όπως ανέφερε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης θα γίνει η διεκδίκηση των πόρων για να υλοποιηθεί το όλο έργο, ένα πρότυπο εκπαιδευτικό και ερευνητικό κέντρο για την κτηνοτροφία στη σχολή Ασωμάτων.

Αναφερόμενοι, ο Περιφερειάρχης, η Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος, ο εκπρόσωπος της ανάδοχου εταιρείας, στο στόχο της  μελέτης, ανέφεραν ότι, είναι, η κατασκευή αναβίωση και αναβάθμιση της Σχολής Ασωμάτων που βρίσκεται στον Δήμο Αμαρίου Π.Ε. Ρεθύμνης, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πρότυπο εκπαιδευτικό και ερευνητικό κέντρο για την κτηνοτροφία και συγχρόνως να προάγει την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής του Αμαρίου, συνδέοντας τον πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό. Ο εκπρόσωπος της ανάδοχου εταιρείας, Ν. Φιντικάκης χαρακτήρισε το έργο ως παράδειγμα ανάπτυξης αλλά και περιβαλλοντικής βιοκλιματικής Αρχιτεκτονικής με την μείωση της ενέργειας και το φιλικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.