Άνοιξαν οι αιτήσεις για το «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ»

Άνοιξε (10.00 πμ) η ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» για τις Περιφέρειες Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου, με βάση και το χρονοδιάγραμμα που ανακοινώθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα που προβλέπει εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης των ακινήτων, με πόρους προερχόμενους από το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Ήδη η ζήτηση για τις Περιφέρειες που έχουν ανοίξει (Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου αλλά και Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων ) οι αιτήσεις ήταν μεγάλη, καθώς μέσα σε μόλις λίγη ώρα οι διαθέσιμοι πόροι εξαντλήθηκαν ενώ ιδιαίτερα αυξημένο αναμένεται να είναι το ενδιαφέρον και για την Κρήτη.

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα ρίχνει αυλαία την Πέμπτη οπότε και ολοκληρώνεται όλη η διαδικασία με τους ενδιαφερόμενους από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Υπενθυμίζεται πως με την έγκριση της συμμετοχής του ενδιαφερομένου, καθίσταται εφικτή η ενεργειακή αναβάθμιση του ακινήτου, με το ποσοστό της επιδότησης να αγγίζει ακόμη και το 70%. Επιπλέον, προβλέπεται και η χορήγηση άτοκου δανείου για όσους ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» ανέρχεται σε 275 εκατ. ευρώ.