ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Αντιπολεμική εκδήλωση-συναυλία διοργάνωσαν μαθητές στις Μοίρες

Αντιπολεμική εκδήλωση-συναυλία διοργάνωσαν την Πέμπτη 25/5 οι μαθητές του Γυμνασίου Μοιρών, μαζί με το Σύλλογο Γονέων του σχολείου, στο Πολύκεντρο Μοιρών του Δήμου Φαιστού.

moires-antipolem (1)

Στη συναυλία, στην οποία αποκλειστικοί συντελεστές ήταν οι μαθητές του σχολείου, ως χορωδία και ως ορχήστρα, με την ενορχήστρωση και διεύθυνση της καθηγήτριας μουσικής του σχολείου, παρευρέθηκαν δεκάδες γονείς και μαθητές του σχολείου, καθώς και κάτοικοι των Μοιρών και της γύρω περιοχής.

Την εκδήλωση χαιρέτισε το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη οι γονείς να κατανοήσουν τα πραγματικά αίτια των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που γεννούν την προσφυγιά και με την αγωνιστική τους δράση να δώσουν το παράδειγμα στα παιδιά τους για τους αγώνες που έχουν να δώσουν για το «ψωμί και την ειρήνη».

moires-antipolem (2)Να οργανώνουν την πάλη τους ενάντια στα σχέδια βαθύτερης εμπλοκής της χώρας στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, τα οποία ενισχύουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, ενάντια στην αμερικανονατοϊκή βάση της Σούδας, η οποία λειτουργεί ως μαγνήτης πολέμου για το νησί.

Το χαιρετιστήριο μήνυμα έκλεισε καλώντας μαθητές και γονείς των Μοιρών και της γύρω περιοχής στη μεγάλη παγκρήτια κινητοποίηση στα Χανιά ενάντια στη βάση της Σούδας, που διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης, την Κυριακή 28/5 στις 12 πμ στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς Χανίων.