ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Αντιπροσωπεία Ουκρανών αξιωματούχων επισκέφτηκε σήμερα την Π.Ε. Ρεθύμνου

Αντιπροσωπεία Ουκρανών Αξιωματούχων με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Κιέβου, κ. Anatolii Prysiazhniuk, επισκέφτηκε σήμερα την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, στο πλαίσιο των διμερών επαφών Περιφέρειας Κιέβου και Περιφέρειας Κρήτης με στόχο την ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων τόσο στον τουρισμό όσο και στον πρωτογενή τομέα. Την Ουκρανική αποστολή συνόδευσε στο Ρέθυμνο ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος τους υποδέχτηκε χτες στο Ηράκλειο.

Στην αποστολή συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Ουκρανίας, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουκρανία, κ. Γεωργούντζος, ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα, κ. Σκουρώφ, ο Επίτιμος Πρόξενος της Ουκρανίας στην Κρήτη, κ. Γιάννης Λίτιινας, οικονομικοί και διοικητικοί παράγοντες της Περιφέρειας του Κιέβου καθώς και εκπρόσωποι Ουκρανικών ΜΜΕ.

Στις 12:30 η Ουκρανική Αντιπροσωπεία έφτασε στην Ιερά Μονή Αρκαδίου, όπου τους υποδέχτηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ.κ. Ευγένιος και η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή. Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους της Μονής.

Στη συνέχεια οι Ουκρανοί αξιωματούχοι επισκέφτηκαν την έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης και ενημερώθηκαν από την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, και τους Περιφερειακούς Συμβούλους Ρεθύμνου για τις υποδομές και τις δράσεις της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης. Είχαν επίσης την ευκαιρία να συναντηθούν με εκπροσώπους των τοπικών αρχών (Δήμος Ρεθύμνης, Επιμελητήριο κλπ) καθώς και με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου και να συζητήσουν για την εμπορική συνεργασία Περιφέρειας Κρήτης και Περιφέρειας Κιέβου σε ό,τι αφορά τον Τουρισμό και τα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, δήλωσε σχετικά:

«Στο πλαίσιο των διμερών επαφών της Περιφέρειας Κρήτης με την Περιφέρεια του Κιέβου, που έχουν εδραιωθεί τον τελευταίο χρόνο, επισκέφτηκε σήμερα την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης αντιπροσωπεία Ουκρανών αξιωματούχων, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη του Κιέβου, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τον τόπο μας και να έχουν επαφές με αρχές και φορείς με στόχο τη συνεργασία των δύο Περιφερειών σε θέματα Τουρισμού και εξαγωγών, που έχει ξεκινήσει με επιτυχία τους δύο τελευταίους μήνες, μετά τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών μεταξύ Ουκρανικών επιχειρήσεων και παραγωγών τοπικών προϊόντων στο Ρέθυμνο και την Κρήτη εν γένει.

Συνεργασία που θέλουμε να συνεχιστεί και επεκταθεί και σε άλλους τομείς».