ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΓΟΡ

Αντίστροφη μέτρηση για το 3on3 Assist Basketball Tournament

Η μεγάλη μπασκετική γιορτή του 3on3 Assist Basketball Tournament μετράει πλέον αντίστροφα, καθώς θα διεξαχθεί την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου με ώρα έναρξης στις 17.00 στα ανοικτά γήπεδα των 4 Μαρτύρων.

Την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μία Χριστουγεννιάτικη μπασκετική διοργάνωση θα έχουν εκατοντάδες «απόφοιτοι» του Cretan Kings Assist ηλικίας 13 έως 15 ετών (μαθητές Γυμνασίου). Οι ομάδες θα αποτελούνται από 3 ή 4 παίκτες, ενώ τουλάχιστον ένας συμμετέχοντας θα είναι «απόφοιτος» του Cretan Kings Assist.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΔΩΡΑ

Το 3on3 Asisst Basketball Tournament θα περιλαμβάνει εκτός από τους αγώνες 3on3, διαγωνισμό βολών και δεξιοτήτων, ενώ θα υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα παράλληλων δράσεων. Επίσης, το «παρών» θα δώσουν οι παίκτες του Ρέθυμνο Cretan Kings, η αγαπημένη μασκότ των παιδιών «Κερατούκλης» και οι τσιρλίντερς της ομάδας μας. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στα γήπεδα των 4 Μαρτύρων στις 16.45.
Οι νικητές, αλλά και όλοι οι συμμετέχοντες, θα μοιραστούν πλούσια δώρα από τα Public. 

Το μεγάλο δώρο των Public θα απονεμηθεί στη νικήτρια ομάδα του τουρνουά, στο ημίχρονο του τελευταίου αγώνα της ομάδας μας για το 2018, Ρέθυμνο Cretan Kings – Ήφαιστος Λήμνου, το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου (15.45) στο «Μελίνα Μερκούρη».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στα γραφεία της ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings (Ηγ. Γαβριήλ 103-105) έως και την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου.
Από το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου έως και την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή μόνο ηλεκτρονικά πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScalGkO3MVlk9q5ZBW3iLgxnBfiATHyuxDkXvBZwiQ8YUx09Q/viewform

Επίσης, οι εγγραφές θα παραμείνουν ανοικτές και την ημέρα της διοργάνωσης (27/12) και θα πραγματοποιούνται στα γήπεδα των 4 Μαρτύρων από τις 15.30 έως τις 16.30.

ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαιούνται συμμετοχή οι αθλητές 13-15 ετών (μαθητές Γυμνασίου). Οι ομάδες μπορούν να είναι μικτές, αρκεί ένα τουλάχιστον μέλος της να είναι «απόφοιτος» του Cretan Kings Assist Basketball.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΙΚΤΩΝ
Κάθε ομάδα δικαιούται να έχει μέχρι 4 παίκτες το ανώτερο και 3 παίκτες το κατώτατο. Μετά την έναρξη του παιχνιδιού μία ομάδα έχει το δικαίωμα να συνεχίζει να παίζει και με 2 ή 1 παίκτη στο γήπεδο.

ΚΑΤΟΧΗ ΞΕΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Η πρώτη κατοχή αποφασίζεται με το στρίψιμο νομίσματος.

ΠΑΣΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
Κάθε κατοχή ξεκινάει με πάσα της μπάλας από την αμυνόμενη ομάδα στην επιτιθέμενη.  Με το που γίνεται η πάσα η κατοχή ξεκινάει.

ΠΟΝΤΟΙ
Κάθε καλάθι που θα σημειώνεται πίσω από την γραμμή των 3-πόντων θα μετράει ως δίποντο και κάθε άλλο καλάθι ως μονόποντο.

ΠΟΤΕ ΛΗΓΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Κάθε παιχνίδι κρίνεται στους 11 πόντους. Η πρώτη ομάδα που θα σημειώσει 11 πόντους ανακηρύσσεται αυτομάτως νικήτρια (δεν είναι αναγκαία η διαφορά 2 πόντων από την αντίπαλο ομάδα).  Στην περίπτωση που έχουν περάσει 12 λεπτά χωρίς κάποια ομάδα να έχει σημειώσει 11 πόντους τότε ο αγώνας διακόπτεται με τη λήξη της τρέχουσας κατοχής και νικήτρια ανακηρύσσεται η ομάδα που προηγείται.
Αν ο αγώνας είναι ισόπαλος παίζεται δίλεπτη παράταση. Αν και η παράταση λήξει ισόπαλη εκτελείται από μία βολή για κάθε ομάδα μέχρι να σκοράρει η μία και να αστοχήσει η άλλη. Ο ίδιος παίκτης δεν μπορεί να σουτάρει δεύτερη βολή πριν σουτάρουν όλοι οι συμπαίκτες του.

ΤΑΙΜ ΑΟΥΤ
Επιτρέπεται 1 τάιμ-άουτ 30 δευτερολέπτων για κάθε ομάδα.  Το χρονόμετρο σταματάει.

ΚΑΤΟΧΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΛΑΘΙ
Μετά από καλάθι η κατοχή πηγαίνει στην αμυνόμενη ομάδα (εκτός από τις περιπτώσεις των τεχνικών ποινών κτλ). Η κατοχή ξεκινάει με «πάσα έναρξης».

ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΟΧΗΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΛΑΘΙ
Αν η κατοχή μπάλας αλλάξει χωρίς να μπει καλάθι (αμυντικό ριμπάουντ, κλέψιμο, λάθος και μπάλα εκτός γηπέδου) τότε η ομάδα που πήρε την μπάλα, είναι υποχρεωμένη να βγάλει την μπάλα εκτός της γραμμής των τριών πόντων είτε με πάσα είτε με ντρίπλα ώστε να μετράει η κατοχή.

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΟΥΤ
Όταν η μπάλα βγει εκτός γηπέδου, τότε η καινούρια κατοχή ασχέτως με το για ποια ομάδα είναι, ξεκινάει με «πάσα έναρξης».

ΦΑΟΥΛ
Σε φάουλ έστω και αν είναι το πρώτο που γίνεται σε προσπάθεια για σουτ εκτελείται ελεύθερη βολή.  Σε περίπτωση που υπάρξει φάουλ σε προσπάθεια σουτ το οποίο είναι εύστοχο, καταλογίζεται ο πόντος αλλά η ελεύθερη βολή δεν εκτελείται και η μπάλα αλλάζει κατοχή κανονικά. Στην ελεύθερη βολή δεν υπάρχει ριμπάουντ, ανεξαρτήτως αποτελέσματος της βολής η μπάλα αλλάζει αυτόματα κατοχή.
Υπάρχουν τα εξής φάουλ:
Τεχνική ποινή: Θα δίδεται για κάθε συμπεριφορά η οποία δεν είναι μέσα στο αθλητικό πνεύμα. Κάθε τεχνική ποινή θα έχει σαν αποτέλεσμα την εκτέλεση μίας βολής φάουλ και κατοχή υπέρ του αντιπάλου.
Αντιαθλητικό Φάουλ: Σε περίπτωση αντιαθλητικού (κατά την κρίση του διαιτητή) φάουλ θα δίδεται αυτόματα ένας πόντος και κατοχή υπέρ της ομάδας που το κέρδισε.  Αντιαθλητικό είναι και κάθε φάουλ που γίνεται με εμφανή σκοπό να σταματήσει αντικανονικά έναν παίκτη ο οποίος βρίσκεται μόνος του σε προφανή  θέση για να σκοράρει, την στιγμή που ο αμυνόμενος δεν έχει καμία διάθεση να αμυνθεί πάνω στην μπάλα.

ΤΖΑΜΠΟΛ
Σε περίπτωση που υπάρξει τζάμπολ, η μπάλα δίνεται στην ομάδα που έχασε το στρίψιμο του νομίσματος και σε κάθε τζάμπολ μετά η κατοχή πηγαίνει εναλλάξ σε σχέση με το προηγούμενο τζάμπολ.

ΑΛΛΑΓΕΣ
Οι αλλαγές γίνονται μόνο πριν από «πάσα έναρξης».

ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ
Σε περίπτωση οποιασδήποτε διαφωνίας μετράει η απόφαση των διαιτητών και των διοργανωτών.  Οποιαδήποτε απόφαση λαμβάνεται με αυτόν τον τρόπο είναι τελεσίδικη.