ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή στο Οχάιο των ΗΠΑ!

Πληροφορίες αναφέρουν νεκρά ψάρια, κοτόπουλα και βοοειδή έως και 100 μίλια μακριά από την τοποθεσία του ατυχήματος. Δημοσιογράφοι που κάλυπταν την ιστορία έχουν συλληφθεί. Πανικός έχει κυριεύσει τους κατοίκους. Πρόκειται για μία εφιαλτική κατάσταση που σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, είναι έργο των αρχών.

Ο «εφιάλτης» για την περιοχή της Ιστ Παλεστάιν στο Οχάιο των ΗΠΑ φαίνεται ότι ξεκίνησε μετά την ελεγχόμενη καύση της εξαιρετικά επικίνδυνης χημικής ουσίας βινυλοχλωρίδιο (σχεδόν 100.000 γαλόνια) που διέρρευσε κατά τη διάρκεια εκτροχιασμού τρένου που τη μετέφερε στις 3 Φεβρουαρίου.

Οι σιδηροδρομικές Αρχές προχώρησαν πράγματι τη Δευτέρα σε «ελεγχόμενες» απορρίψεις χλωριούχου βινυλίου, ενός χημικού προϊόντος καρκινογόνου και εξαιρετικά εύφλεκτου που χρησιμοποιείται στην κατασκευή του πλαστικού, από τα βαγόνια που εξακολουθούν να φλέγονται.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης αυτής, μια έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 4:30 μ.μ. τοπική ώρα στην περιοχή του Ιστ Παλεστάιν, στην Πολιτεία του Οχάιο, κοντά στα σύνορα με την Πενσιλβάνια όπου σημειώθηκε το ατύχημα, δήλωσε την Τρίτη στο «Γαλλικό Πρακτορείο» η Σάντι Μάκεϊ, εκπρόσωπος της τοπικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών.

Η κυβέρνηση και οι αρχές δέχονται σφοδρή κριτική από τους πολίτες για την διαχείριση του συγκεκριμένου ατυχήματος, ενώ η πλήρης συσκότιση από τα ΜΜΕ επιτείνει την οργή και την ανησυχία.

Πολίτες ανεβάζουν φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ακόμα και από τα αυτοκίνητα τους, λέγοντας ότι οδηγούσαν σε απόσταση 70 μιλίων από το συμβάν με βροχή, και η βροχή ήταν τόσο τοξική που σημάδεψε τις λαμαρίνες των αυτοκινήτων!

Πρόκειται για μία πρωτοφανή οικολογική καταστροφή με απρόβλεπτες συνέπειες για τις ζωές ανθρώπων και ζώων. Η προσπάθεια αποσιώπησης και απόκρυψης των γεγονότων, μόνο περιθώρια αισιοδοξίας δεν αφήνει…