ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Απαντήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον πρωθυπουργό – Η Σοφία Νικολάου επιμένει να αφήνει αιχμές κατά …του ΣΔΟΕ!

Μπορεί η κυβέρνηση να εκτιμά ότι «ξεμπέρδεψε» με τα μισόλογα από τον Γιάννη Οικονόμου για τη Σοφία Νικολάου, όμως η αξιωματική αντιπολίτευση επανέρχεται και ζητά καθαρές εξηγήσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Η Σοφία Νικολάου βρέθηκε στο επίκεντρο μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας Documento στο οποίο αποκαλύπτεται πόρισμα του ΣΔΟΕ όπου διαπιστώνεται ζημία ύψους 1.937.948 εκατ. ευρώ για το ελληνικό Δημόσιο από μπαράζ απευθείας αναθέσεων της γενικής γραμματείας αντεγκληματικής πολιτικής όταν ήταν επικεφαλής η νυν υποψήφια στις επικείμενες εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία.

Η υποψηφιότητά της, πάντως, τίθεται, εμμέσως εν αμφιβόλω, μετά τη χθεσινή αμήχανη απάντηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος περιορίστηκε στο να δηλώσει ότι «η κα Νικολάου έχει δώσει τις δικές της εξηγήσεις. Η διαδικασία κατάρτισης των ψηφοδελτίων είναι σε εξέλιξη και σταθμίζονται όλα τα δεδομένα που αφορούν τους υποψηφίους. Η κα Νικολάου ισχυρίζεται ότι το πόρισμα του ΣΔΟΕ που ήρθε σε χρόνο ρεκόρ στην κατοχή της εφημερίδας σας, την αδικεί. Θα σταθμιστούν όλα τα δεδομένα. Υποψηφίους ανακηρύσσουν τα πρωτοδικεία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με σημερινή του ανακοίνωση, επαναφέρει τα «καυτά» ερωτήματα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ζητώντας απαντήσεις και σχολιάζοντας «αφού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε χθες ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο, τι είναι αυτό που εμποδίζει τον κ. Μητσοτάκη να πράξει το αυτονόητο; Όσο δεν απαντάει ο κ. Μητσοτάκης δημιουργούνται νέα ερωτήματα».

Κατά του …ΣΔΟΕ η Νικολάου

Η ίδια η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. στην πρώτη της τοποθέτηση δήλωσε ότι θα προβεί σε μηνύσεις ακόμη και κατά υπαλλήλων του ΣΔΟΕ, για να υποστηρίξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ της επιτίθεται εξαιτίας της… υπόθεσης Κουφοντίνα.

Χθες, με βραδινή της ανάρτηση, επανήλθε για να επαναλάβει τις κατηγορίες κατά του ΣΔΟΕ και να κάνει λόγο για «υποθετικό συμπερασμα» στο πόρισμα.