ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Απάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμαρίου στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου

Λυπούμαστε ειλικρινά για την πολύ βιαστική, απερίσκεπτη και άκρως εμπαθή απάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου (ΕΑΥΡ), στην ανακοίνωσή μας για την σχεδιαζόμενη συστέγαση του ΑΤ Αμαρίου με τις δημοτικές υπηρεσίες, δίπλα στην παιδική χαρά του Φουρφουρά. Συστέγαση που συναντά τις αντιδράσεις τόσο των εργαζομένων του δήμου όσο και μεγάλου μέρους των κατοίκων του χωριού.  

Βιαστική, για να «σκεπάσει», φαίνεται, την  ηχηρή σιωπή αυτών στους οποίους η ανακοίνωσή μας απευθύνεται. Τελικά έχει το εκ διαμέτρου αντίθετο αποτέλεσμα εκθέτοντας ακόμη περισσότερο τους σιωπούντες.

Εμπαθής γιατί αδυνατώντας να απαντήσει στα ουσιώδη θέματα που θέτουμε, καταφεύγει σε αφορισμούς και ανυπόστατους χαρακτηρισμούς, πρωτοφανείς για τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις της  Ε.Α.Υ.Ρ. Εμπάθεια που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την μέχρι τώρα υποστήριξη της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στα εργασιακά δικαιώματα των αστυνομικών ως εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος για ένα σύγχρονο και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον.

Απερίσκεπτη γιατί καταλήγει να αιχμαλωτίζεται σε μια πολιτική παραγοντισμού και μπαλωμάτων, που δεν θεμελιώνει αλλά ναρκοθετεί τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων αστυνομικών επιβαρύνοντας και τους δημότες.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και οι δυνάμεις που ενεργοποιούνται σ’ αυτήν είμαστε γνωστοί στο λαό μας αλλά και  στην ΕΑΥΡ πριν απ’ όλα για την συνεπή αγωνιστική μας στάση, εκ διαμέτρου αντίθετη με κάθε είδους ρατσισμούς, ψέματα, συκοφαντίες, που ο εμπαθής συγγραφέας της ανακοίνωσης επιχειρεί να μας προσάψει κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια.

Άλλοι είναι αυτοί που και στο Αμάρι θεωρούν «μίασμα» και «αγκάθι» όποιον αντιστέκεται στην κυρίαρχη ιδεολογία και πολιτική. Επιστρατεύουν τον παραγοντισμό, τις ύβρεις το ψέμα, τους τακτικισμούς για να κρύψουν τις πολιτικές τους ευθύνες για την διαρκή υποβάθμιση της ζωής του λαού και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων αλλά και των αστυνομικών υπαλλήλων.  

Στον συντάκτη της ανακοίνωσης υπενθυμίζουμε πως δεν κρύψαμε ποτέ την απαίτησή μας ο ρόλος της αστυνομίας να είναι αποκλειστικά για την πάταξη του εγκλήματος. Να πάψει να χρησιμοποιείται ως κατασταλτικός μηχανισμός ενάντια στους αγώνες και τις διεκδικήσεις του λαού.

Ξεχνά άραγε ο συντάκτης της ανακοίνωσης ότι η Λαϊκή Συσπείρωση στο πρόσφατο παρελθόν στήριξε στο Δήμο, στην Περιφέρεια και στη βουλή τα αιτήματα των αστυνομικών για σύγχρονα και ασφαλή κτίρια στο Ρέθυμνο; Ότι και στο Αμάρι πριν από χρόνια, με πρωτοβουλία του σημερινού Δημοτικού Συμβούλου της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ είχε γίνει δωρεά οικοπέδου του πολιτιστικού συλλόγου Αποστόλων στο Υπουργείο Δημόσιας τάξης με σκοπό να κατασκευαστεί, με ευθύνη του υπουργείου, σύγχρονο  και ασφαλές κτίριο στέγασης του ΑΤ Αμαρίου; Ότι το υπουργείο αθέτησε τις δεσμεύσεις του και αν και παρήλθε άκαρπη η 5ετία που όριζε ως προθεσμία το παραχωρητήριο, αρνείται ακόμη και να επιστρέψει το οικόπεδο στους ιδιοκτήτες του!!! Μετά από όλα αυτά πως θα δικαιολογήσει άραγε ο συγγραφέας της ανακοίνωσης στους ίδιους τους αστυνομικούς αλλά και στην κοινωνία, τα περί «μιασμάτων», «δεύτερης κατηγορίας», «ρατσισμού» και όλα τα άλλα που με περίσσια εμπάθεια μας προσάπτει;

Το κεντρικό πρόβλημα είναι ένα και μοναδικό.

Αρμόδιος και υπεύθυνος, που χρηματοδοτείται από τον κρατικό Π/Υ για να εξασφαλίζει σύγχρονες και ασφαλείς κτιριακές υποδομές για όλα τα ΑΤ άρα και του Αμαρίου, υπάρχει. Δεν είναι άλλος από το υπουργείο προστασίας του πολίτη. Το μεγάλο ερωτηματικό είναι γιατί η ΕΑΥΡ δεν διεκδικεί από το αρμόδιο υπουργείο το αυτονόητο; Ένα σύγχρονο και ασφαλές κτίριο κατάλληλα διαμορφωμένο για το ΑΤ Αμαρίου, να έχει την αμέριστη συμπαράστασή μας!!!

Η «παράληψη» αυτή διευκολύνει το υπουργείο να διοχετεύει τους πόρους του σε αντιλαϊκά κατασταλτικά μέσα (χημικά, αύρες κλπ) αφήνοντας απέξω τις ανάγκες των αστυνομικών.

Προσπερνώντας η ΕΑΥΡ τις θεσμοθετημένες ευθύνες του υπουργείου μοιραία οδηγεί το εργασιακό δικαίωμα των αστυνομικών να αιχμαλωτίζεται στη μέγγενη των υποκατάστατων, των μπαλωμάτων, του παραγοντισμού. Ενώ μεταθέτει και το κόστος στις πλάτες του λαού. Ναρκοθετεί δηλ με τα ίδια της τα χέρια την ικανοποίηση των δικαιωμάτων των αστυνομικών καθώς απαλλάσσει τους καθ’ ύλην αρμόδιους και προστρέχει στον παραγοντισμό και σε «λύσεις» εξ αντικειμένου εμβαλωματικές.

Τέτοια είναι η «λύση» της συστέγασης με τις δημοτικές υπηρεσίες και της άμεσης γειτνίασης με την παιδική χαρά. «Λύση» προβληματική όχι μόνο για τους εργαζόμενους στο Δήμο και τα παιδιά του χωριού αλλά και για τους ίδιους τους αστυνομικούς.  Στην ουσία των προβληματισμών που θέσαμε σχετικά με την «παιδαγωγική» μιας τέτοιας γειτνίασης δεν είδαμε παρά μόνο απαράδεκτους αφορισμούς, ανάξιους σχολιασμού.

Κλείνοντας επισημαίνουμε για άλλη μια φορά πως η κυβέρνηση, το υπουργείο  πρέπει να πάψουν να κρύβονται και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να εξασφαλίσουν άμεσα τις αναγκαίες σύγχρονες υποδομές για την στέγαση των υπηρεσιών της αρμοδιότητάς τους.

Είναι μεγάλη η ευθύνη του προέδρου του ΔΣ που σε ένα τόσο λεπτό και σοβαρό θέμα αφήνει να βασιλεύουν οι προσωπικές στρατηγικές και κρατά το ΔΣ κυριολεκτικά στο περιθώριο. Έστω και τώρα πρέπει να γίνει συζήτηση σε δια ζώσης συνεδρίαση του ΔΣ.