ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Xιλιάδες πολίτες στους δρόμους του Ρεθύμνου και όλης της χώρας για το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη! [φώτο]

Xιλιάδες πολίτες στους δρόμους Αθήνας, Θεσσαλονίκης και άλλων ογδόντα πόλεων της χώρας για το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη ζητούν Δικαιοσύνη και να αποδοθούν στο ακέραιο οι ευθύνες χωρίς καμία συγκάλυψη.

«Οι ζωές μας μετράνε, να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη» ένα από τα κεντρικά συνθήματα όσων συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, που έχουν προκηρύξει Ομοσπονδίες, Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα και πρωτοβάθμια σωματεία.

Οι σημερινές διαδηλώσεις οργής και πένθους συμπίπτουν με την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, με τις φεμινιστικές οργανώσεις να δίνουν βροντερό «παρών» στις συγκεντρώσεις.

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο Ρέθυμνο

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ρέθυμνο έξω από το Δημαρχείο. Στη διαμαρτυρία συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι, υγειονομικοί, εκπαιδευτικοί, φοιτητές, πρωτοβάθμια σωματεία και απλοί πολίτες.

Στο Πανεπιστήμιο Κρήτης υπό κατάληψη βρίσκονται το τμήμα Ψυχολογίας, η Φιλοσοφική και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Με απόλυτη επιτυχία η 24ωρη Παμπειραική απεργία

Με απόλυτη επιτυχία εξελίσσεται η 24ωρη Παμπειραική απεργία που ξεκίνησε τα μεσάνυχτα, σε όλα τα πλοία στην γεωγραφική έκταση του Πειραιά, σύμφωνα με το ναυτεργατικό σωματείο ΠΕΝΕΝ. “Ναυτεργάτες, εργαζόμενοι-ες στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα δίνουν το αγωνιστικό τους παρόν στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και εκατοντάδες σωματεία.

Αυτή είναι η εργατική απάντηση στο έγκλημα που συντελέστηκε στα Τέμπη και είχε ως αποτέλεσμα την τραγική απώλεια 57 ανθρώπων” σημειώνει η ΠΕΝΕΝ και σχολιάζει τη συνάντηση που είχε στο Μαξίμου χθες ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Γιώργο Αλεξανδράκη.

Η διοίκηση του σωματείου χαρακτηρίζει “πρόκληση” την αναφορά του υπουργού Ναυτιλίας ότι διεξάγονται καθημερινοί- συστηματικοί έλεγχοι και εφαρμόζεται η υφιστάμενη νομοθεσία σε όλα τα καράβια, μεταξύ των οποίων και η ασφάλεια στα εργασιακά δικαιώματα.

«Είμαστε εδώ γιατί σκότωσαν τα παιδιά μας»

«Είμαστε εδώ γιατί σκότωσαν τα παιδιά μας. Δεν είναι εδώ για να μιλήσουν. Είμαστε εμείς εδώ γι αυτά. Κι ας είμαι γέρος. Εδώ θα μείνω. Μέχρι να φύγουν αυτοί» δήλωσε από τη συμπρωτεύουσα ο Βασίλης, πρόεδρος συλλόγου συνταξιούχων, στη δημοσιογράφο της «Εφ.Συν.», Νόρα Ράλλη.

Ο Γιάννης, φοιτητής, μας είπε: «Έγινε ένα έγκλημα. Είμαι εδώ ως μια πράξη τιμωρίας, αγανάκτησης. Θέλω να φύγουν. Φυσικά θα ψηφίσω. Θέλω να φύγουν. Είναι έγκλημα. Είναι εγκληματίες».

«Η φόρτιση της νεολαίας έχει πάντα δίκιο. Φασίστες δεν είναι. Παλεύουν όπως το καταλαβαίνουν. Μαζί τους» σημειώνει η Μάγια, κινηματογραφίστρια.

Πρωτοφανής η συμμετοχή στη Θεσσαλονίκη

Πρωτοφανής η λαϊκή συμμετοχή και στη Θεσσαλονίκη. Γιατροί, εκπαιδευτικοί, συνταξιούχοι, μαθητές και φοιτητές ενώνουν τις φωνές τους ανταποκρινόμενοι στα κάλεσμα των σωματείων και των συλλόγων τους, κομμάτων και οργανώσεων της αριστεράς.

Δείτε φωτογραφίες από όλη την Ελλάδα: