ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Απεβίωσε από καρδιακή προσβολή ο Αλμπέρ Ουντερζό, ο δημιουργός του Αστερίξ!

Στα 92 του χρόνια ο εκ των εμπνευστών και δημιουργών της σειράς κόμικ «Αστερίξ» άφησε την τελευταία πνοή του ενόσω κοιμόταν. Ο θάνατός του δεν σχετίζεται με τον κορονοϊό, διευκρίνισε η οικογένειά του.

Τα ξημερώματα της Τρίτης έφυγε από τη ζωή ο Αλμπέρ Ουντερζό. Ο 92χρονος Γάλλος υπήρξε μία από τις πιο εμβληματικές μορφές των γαλλόφωνων κόμικς που έκαναν θραύση και επηρέασαν τη μεταπολεμική Ευρώπη, όντας η ψυχή και κυρίως το χέρι του περίφημου Αστερίξ. Αυτού του δαιμόνιου Γαλάτη, ο οποίος μαζί με τον συνοδοιπόρο του Οβελίξ, τον Πανοραμίξ, τον Μαζεστίξ, τον Αυτοματίξ και τους υπόλοιπους κατοίκους του μικρού χωριού της Αρμορικής είχαν γίνει ο καθημερινός εφιάλτης κάθε λεγεώνας που έστελνε ο αυτοκράτορας Ιούλιος Καίσαρας για να το καταλάβουν.

Η οικογένεια του Ουντερζό διευκρίνισε ότι ο θάνατός του δεν συνδυάζεται με την έξαρση της επιδημίας του κορονοϊού στη Γαλλία. Απεβίωσε στην οικεία του στην πόλη Νεΐγ, δυτικά του Παρισιού, κατά τη διάρκεια του ύπνου του.

Όπως ο γιος του μετέφερε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP) ο Ουντερζό “ήταν πολύ κουρασμένος τις τελευταίες εβδομάδες”.