ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Από Δευτέρα το άνοιγμα της αγοράς με «click in shop» και «click away»;

Στο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων, αλλά με περιορισμούς, προχωρά από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου η κυβέρνηση, καθώς αυτή τη στιγμή κρίνει ότι και τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν και η αγορά δεν αντέχει άλλο.

Μοναδική περίπτωση να μην υπάρξει η επαναλειτουργία των εμπορικών καταστημάτων είναι μια ραγδαία επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εμπορικά των κλάδων ένδυσης, υπόδησης και κοσμήματος θα λειτουργήσουν με τη μέθοδο του «click in shop», ενώ οι υπόλοιποι με τη μέθοδο του «click away». Και στις δύο περιπτώσεις θα απαιτείται το κλείσιμο ραντεβού, με το «click in shop» η πώληση να γίνεται εντός του καταστήματος και το «click away» η παράδοση να γίνεται εκτός, όπως ίσχυσε κατά την εορταστική περίοδο.

Η απόφαση της κυβέρνησης θα πρέπει να λάβει και το πράσινο φως της επιστημονικής επιτροπής, κάτι που αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Παρασκευή. Πάντως, κυβερνητικοί κύκλοι σημειώνουν ότι η έγκριση θεωρείται δεδομένη, εκτός κι αν υπάρξει κάποια εξαιρετική επιδείνωση της κατάστασης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι κλάδοι της ένδυσης, της υπόδησης και του κοσμήματος επιλέχθηκαν να λειτουργήσουν με παράδοση εντός του καταστήματος, λόγω της φύσης των προϊόντων (δοκιμή), αλλά και του μεγάλου πλήγματος που έχουν δεχθεί.

Αντίθετα, κρίθηκε ότι οι υπόλοιποι κλάδοι μπορούν να λειτουργήσουν με το «click away».