ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Από τα Χανιά ο 42χρονος που βασάνιζε και κακοποιούσε ΑΜΕΑ στο YouTube!

Από τα Χανιά κατάγεται ο 42χρονος Λ.Κ. που συνελήφθη στην Αθήνα για τη βάναυση κακοποίηση ανθρώπων με αναπηρία. Μάλιστα είχε δημιουργήσει και κανάλι στο youtube, προβάλλοντας σε ζωντανή σύνδεση την αρρωστημένη και απάνθρωπη «ενασχόλησή» του.

Ο 42χρονος -που ζει μόνιμα στην Αθήνα- είχε συλληφθεί το καλοκαίρι στα Χανιά, όταν διαπιστώθηκε ότι προχωρούσε σε αγορές με πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Θύματα του δράστη κατάγγειλαν τα περιστατικά στο Α.Τ. Κισσάμου. Κυκλοφορούσε μάλιστα με κλεμμένο αυτοκίνητο. Στην κατοχή του είχαν βρεθεί και κατασχεθεί σιδηρογροθιά , μαχαίρι και πιστόλι

Εικόνες φρίκης κατά την διάρκεια των Live streams

Ο κατηγορούμενος, έχοντας δημιουργήσει λογαριασμό σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αναπαραγωγής εικονοληπτικού υλικού με εγγεγραμμένους χρήστες, προέβαινε σε ζωντανή μετάδοση -το τελευταίο χρονικό διάστημα- σε κατ’ εξακολούθηση κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος δύο νεαρών ατόμων εκμεταλλευόμενος την αναπηρία τους.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κακοποιητική συμπεριφορά συνιστούσε σε συνεχείς εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες, όπως χτυπήματα με συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), και εξώθηση σε πράξεις γενετήσιας ελευθερίας.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί στις 6-11-2023 στο Κερατσίνι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη μέριμνα των θυμάτων ρατσιστικής κακοποιητικής συμπεριφοράς.