ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Αποδεκτό το αίτημα του Περιφερειάρχη Κρήτης για παράταση της προθεσμίας κατάθεσης φακέλων από τις σεισμόπληκτες επιχειρήσεις

Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2022 θα πρέπει να έχουν υποβληθεί οι φάκελοι των επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Κρήτης

Μετά από αίτημα του Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη έγινε δεκτή από την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία και δημοσιεύθηκε στο ΦεΚ, η παράταση για να υποβάλουν αίτηση και φάκελο οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 σε περιοχές της Π.Ε. Ηρακλείου.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης ζήτησε σχετική παράταση λόγω των προβλημάτων που έχουν προκύψει από τις κακοκαιρίες. Το αίτημα έγινε αποδεκτό και με την ΚΥΑ  Αριθμ. ΓΔΟΥ 11/29-1-2022 ΦΕΚ 295/ΤΒ΄/ 30-1-2022 δίνονται οι σχετικές ημερομηνίες παράτασης. Έτσι, μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2022 θα πρέπει να έχουν υποβληθεί οι φάκελοι των επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Κρήτης. 

Η Περιφέρεια Κρήτης, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, έχει την ευθύνη για τη συλλογή των αιτήσεων, τη διεκπεραίωση τους και την αποστολή των φακέλων στο αρμόδιο Υπουργείο με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που αφορούν τις Επιχειρήσεις που επλήγησαν από το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021. 

Πρέπει ωστόσο να επισημανθεί ότι από τις 481 επιχειρήσεις που υπέβαλαν αίτηση, μόνο οι 197 έχουν προσκομίσει φάκελο μέχρι  29 Ιανουαρίου 2022. 

Για το λόγο αυτό η Περιφέρεια Κρήτης απευθύνει έκκληση στους επιχειρηματίες των Δήμων των οποίων οι Επιχειρήσεις επλήγησαν από το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021, ν’ αξιοποιήσουν τη σχετική παράταση και να προσκομίσουν φάκελο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά άμεσα.  

Επισυνάπτεται το σχετικό ΦεΚ με την αλλαγή των προβλέψεων και τις ημερομηνίες παράτασης.