Με απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας ακυρώθηκε η μεταβίβαση τμήματος της παραλίας της Τριόπετρας έκτασης 50 στρεμμάτων στο ΤΑΙΠΕΔ έπειτα από προσφυγή του Δήμου Αγίου Βασιλείου.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης αναφέρεται σε «δικαίωση του Δήμου» και δήλωσε σχετικά:

«Ο Δήμος Αγίου Βασιλείου κινήθηκε τάχιστα και με αποφασιστικότητα απέναντι σε μια απόφαση που θα έδινε το δικαίωμα εκχώρησης δημόσιου πλούτου. Έχουμε βαθιά την πεποίθηση ότι το σπάνιο φυσικό περιβάλλον και βέβαια οι μοναδικές παραλίες μας θα πρέπει να παραμείνουν ελεύθερες και προσβάσιμες για όλους.

Η υπ. αριθμ 846/2020 απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας δικαιώνει απόλυτα τις απόψεις μας και είναι μια νίκη απέναντι σε ένα πρόχειρο σχεδιασμό του Υπουργείου με γενικεύσεις αντιαναπτυξιακού χαρακτήρα. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια εκποίησης δημόσιου χώρου και σε κάθε πρόφαση “αξιοποίησης” εκτάσεων ζωτικής σημασίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη του δήμου και την ποιότητα ζωής των δημοτών μας.

Θα είμαστε σταθερά αντίθετοι με την εκποίηση μέσω του ΤΑΙΠΕΔ ή της ΕΤΑΔ ΑΕ εκτάσεων που, ανεξαρτήτως σε ποιον ανήκουν σήμερα, εντάσσονται στα όρια των αρμοδιοτήτων και των σχεδιασμών του Δήμου μας.

Θα ήθελα λοιπόν να διαβεβαιώσω του δημότες μας ότι η αντίδραση μας σε κάθε νέα αντίστοιχη προσπάθεια θα είναι συνολική, από νομική έως πολιτική».