ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Απονομή βεβαιώσεων σε άτομα Γ’ Ηλικίας που παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βασικές Δεξιότητες Η/Υ»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης η απονομή βεβαιώσεων στους 40 ωφελούμενους, των εθελοντικών προγραμμάτων κατάρτισης Η/Υ σε μέλη των Κ.Α.Π.Η. Ρεθύμνου, που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν το διάστημα 10 Οκτωβρίου έως 18 Νοεμβρίου 2022 στο Ρέθυμνο από το  Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ  σε συνεργασία με το Τμήμα Γ’ Ηλικίας και Κοινωνικής Προστασίας της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ρεθύμνου.

Την απονομή των βεβαιώσεων πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ρεθύμνης, Δρ. Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Ρεθύμνης, κ. Μιχάλης Δαράκης και ο  Αν. Προϊστάμενος Τμήματος Γ’ ηλικίας και Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ρεθύμνου, κ. Βασίλης Βασιλάκης.  Στην απονομή παρευρέθηκαν επίσης στελέχη του Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ  και της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ρεθύμνης.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, δήλωσε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

«Στις νέες δράσεις που ξεκινήσαμε ως ΚΕΚΑΠΕΡ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ σε συνεργασία με το Τμήμα Γ’ Ηλικίας και Κοινωνικής Προστασίας της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ρεθύμνου, εντάσσονται και τα εθελοντικά προγράμματα κατάρτισης Η/Υ σε μέλη των Κ.Α.Π.Η. Ρεθύμνου.  Ήταν μια νέα δράση την οποία δεχθήκαμε να υλοποιήσουμε με πολλή χαρά και με εθελοντική συμμετοχή των εργαζομένων της Π. Ε. Ρεθύμνης. Κρίνοντας από την θερμή  ανταπόκρισή σας να είστε βέβαιοι  ότι θα τη συνεχίσουμε.  

Παρόλο που έχω βρεθεί σε όλες τις εκδηλώσεις απονομής των βεβαιώσεων από το 2012, κάθε φορά όμως είναι ξεχωριστή και γεμίζει τόσο εμένα όσο και τους συνεργάτες μου με ευθύνη, απέναντι σε εσάς. Ο δρόμος αυτός είναι η επένδυση στη γνώση, επένδυση στον ίδιο σας τον εαυτό. Όλα αυτά να είστε σίγουροι και σίγουρες ότι αποτελούν ισχυρά παραδείγματα τόσο για το άμεσο όσο και το έμμεσο περιβάλλον σας.

Τα προγράμματα αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία των φορέων να εκπαιδεύσουν το προσωπικό τους στις εξειδικευμένες ανάγκες που κάθε χρόνο αναδεικνύονται. Εμείς ως Περιφέρεια Κρήτης είμαστε εδώ να στηρίξουμε κάθε πρωτοβουλία των φορέων που στοχεύει στην επένδυση του ανθρώπινου δυναμικού. Είναι όσο ποτέ άλλοτε επιβεβλημένη, η συνεχής προσπάθεια εκπαίδευσης και κατάρτισης, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την προσωπική, εργασιακή και κοινωνική εξέλιξη.

Στόχος μας είναι κάθε χρόνο το παρεχόμενο εκπαιδευτικό έργο να εμπλουτίζεται με νέα εκπαιδευτικά πεδία που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς εργασίας, μέσα από μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση η οποία αποτελεί θεμέλιο λίθο της εκπαίδευσης ενηλίκων.

Η Π.Ε. Ρεθύμνης διατηρεί έναν από τους λίγους  εκπαιδευτικούς φορείς της χώρας μας και αναφέρομαι στο Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ, που έχει προσφέρει πολλά στην τοπική κοινωνία όλα τα χρόνια λειτουργίας του με στοχευμένες δράσεις, πέρα από τα υπηρεσιακά όρια».