ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Απονομή βραβείων William Stanley Moss για το έτος 2017 στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Την Πέμπτη 22 Ιουνίου, ώρα 19.30, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Ι. Καμπίτση (Πανεπιστημιούπολη Γάλλου) η τελετή απονομής των βραβείων William Stanley Moss για το έτος 2017.

«William Stanley Moss»

Ο William Stanley Moss ή, όπως ήταν γνωστός, Billy Moss (1921-1965) πήρε μέρος στην αντίσταση εναντίον των Γερμανών στην Κρήτη. Μετά το τέλος του πολέμου αποτύπωσε τις μνήμες και τις εμπειρίες του από τον πόλεμο σε βιβλία που σημείωσαν μεγάλη εκδοτική επιτυχία. Ένα από αυτά (I’ll Met by Moonlight) γυρίστηκε και ταινία και κυκλοφορεί τώρα και σε ελληνική μετάφραση (Κακό φεγγαραντάμωμα. Το χρονικό της απαγωγής του Στρατηγού Κράιπε, Μεταίχμιο 2016).

Η κόρη του Billy Moss, Gabriella Bullock, διέθεσε μέρος του ποσού που προέρχεται από τα πνευματικά δικαιώματα των βιβλίων του πατέρα της και θέσπισε ετήσια βραβεία για μεταπτυχιακούς φοιτητές των Τμημάτων Φιλολογίας και Ιστορίας και Αρχαιολογίας ως έκφραση χρέους και ευγνωμοσύνης προς τον κρητικό λαό.

Φέτος βραβεύονται η φοιτήτρια Μαρία Πρωτόπαπα (Μεταπτυχιακό Α΄ Κύκλου, Τμήμα Φιλολογίας) και ο φοιτητής Παναγιώτης Αντωνόπουλος (Υποψήφιος Διδάκτωρ, Τμήμα Φιλολογίας).

Η επίδοση των βραβείων θα γίνει από τη χορηγό κυρία Gabriella Bullock και παρουσία του Αναπληρωτή Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Αν. Καθηγητή Κωνσταντίνου Σπανουδάκη και του Αναπληρωτή Προέδρου του Τμήματος Φιλολογίας Αν. Καθηγητή Στέλιου Παναγιωτάκη.