Αποσύρθηκε, για «νομοτεχνικές βελτιώσεις», το βράδυ της Δευτέρας η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα λαμβάνονται οι αποφάσεις για την κήρυξη απεργίας, που είχε κατατεθεί ως εκπρόθεσμη μετά από συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα.

Σύμφωνα με την τροπολογία, για την κήρυξη απεργίας σε ένα πρωτοβάθμιο σωματείο θα απαιτείται πλέον «η απαρτία τουλάχιστον του 50% των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της συνδικαλιστικής οργάνωσης», ενώ με τον μέχρι τώρα ισχύοντα νόμο απαιτούνταν η παρουσία του 20%.

Όπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η τροπολογία θα κατατεθεί εκ νέου σε επόμενο νομοσχέδιο, μετά από νομοτεχνικές βελτιώσεις, αλλά και προκειμένου να δοθεί ο χρόνος για ευχερέστερη συζήτηση του περιεχομένου στο Κοινοβούλιο. Η κατάθεσή της προκάλεσε την αντίδραση της ΑΔΕΔΥ, η οποία προκήρυξε για την Τρίτη στάση εργασίας και πορεία προς τη Βουλή.

Σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κατατέθηκε η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα λαμβάνονται οι αποφάσεις για την κήρυξη απεργίας. Η τροπολογία, την οποία υπογράφει η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, αναμενόταν να ψηφιστεί την Τρίτη.

περισσότερα στο ThePressProject