ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

ΑΠΡΙΛΙΟΣ Μήνας ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό – Πρόγραμμα δράσεων 1ης εβδομάδας του Απριλίου 2022

Δράσεις Συλλόγου γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου το μήνα Απρίλιο που διεθνώς έχει οριστεί ως μήνας ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό. Με την υποστήριξη του Δήμου Ρεθύμνου και με την Αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης

Ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Ρεθύμνου, σας ενημερώνει ότι με αφορμή το μήνα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό» διοργανώνει μια σειρά από δράσεις με τίτλο: «Think Blue- Το μπλε του Αυτισμού στο Ρέθυμνο». Οι δράσεις θα υλοποιούνται καθ΄ όλη τη διάρκεια του Απρίλη και θα είναι προσαρμοσμένες στους περιορισμούς που απαιτούνται λόγω της Πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα:

Το μήνα Απρίλιο θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές, αθλητικές, καλλιτεχνικές δράσεις κτλ. με τη συμμετοχή των ωφελούμενων παιδιών , εφήβων και ενηλίκων ατόμων με αναπηρία στα προγράμματά μας, φορέων και φίλων με στόχο να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία για τον αυτισμό.

Η διοργάνωση αυτή ξεκινά πρώτη φορά στο Ρέθυμνο με στόχο να γίνεται κάθε χρόνο και εκτός πανδημίας. Στόχος είναι όλοι να είναι παρόντες και να συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις για τον αυτισμό. Οι δράσεις που θα υλοποιηθούν στα πλαίσια του «Think Blue- Το μπλε του Αυτισμού στο Ρέθυμνο» δεν θα έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

Οι δράσεις θα αναρτούνται καθημερινά στις σελίδες του Συλλόγου στα SOCIAL MEDIA και στο SITE. Επίσης κάθε εβδομάδα θα βγαίνουν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Σας προσκαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή του φορέα σας στις δράσεις αυτές. Με χαρά θα σμίξουν οι ομάδες και οι ιδέες για ένα κοσμο καλύτερο που τους χωράει όλους εξίσου…

Το χρώμα του αυτισμού έχει καθιερωθεί να είναι το ΜΠΛΕ!

Οπότε αγαπητέ μας φίλε σε καλούμε με χαρά

THINK BLUE και γίνε μέρος της χαράς μας!!!!

Οι δράσεις τελούν υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας ρεθύμνου, με την υποστήριξη του Δήμου Ρεθύμνου.

Δράσεις εβδομάδας από 4 Απριλίου ως 10 Απριλίου 2022.

  1. Think Blue και μίλα για τον αυτισμό: Επικοινωνία των δράσεων στο κοινό του Ρεθύμνου και της Κρήτης μέσα από συνεντεύξεις και παρουσία των εκπροσώπων του συλλόγου στα MEDIA.
  2. Think Blue and Light in up Blue! Για 10 μέρες του Απριλίου Φωταγώγηση του εμβληματικού Κτηρίου της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου με μπλε προβολείς.
  3. Think Blue και μίλα μέσα από την τέχνη για τον αυτισμό! Στον εσωτερικό χώρο της κεντρικής εισόδου του Κτηρίου της Περιφέρειας Κρήτης στο Ρλεθυμνο από τη Δευτέρα το πρωί θα εκτίθενται καλλιτεχνήματα με θέμα τον αυτισμό από ωφελούμενα παιδιά και εκπαιδευτές του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
  4. Think Blue και στόλισε το δέντρο του αυτισμού! Στολισμός ενός από τα δέντρα της Πλατείας Αγνώστου Στρατιώτη από ομάδα εφήβων και ενηλίκων του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ και της δράσης ενηλίκων Κοινωνικό Στέκι ΑμέΑ του συλλόγου με ευχές και μηνύματα για την αποδοχή της διαφορετικότητας.
  5. Think Blue και μίλα για τα θέματα της ενήλικης ζωής των ΑμεΑ! Τρίτη 5 Απριλίου: Συμμετοχή με ανακοίνωση μελών και στελεχών του Συλλόγου σε διαδικτυακή Πανελλήνια Ημερίδα με θέμα: « Ζώντας με Αυτισμό. Καλές Πρακτικές για Ενήλικες με Αυτισμό». Στην ημερίδα ο Παύλος Μελισσινός Διευθυντής δράσεων και Προγραμμάτων και η Ειρήνη Κλάδου Προεδρος του Συλλόγου μιλούν με θέμα: Μετάβαση στην ενήλικη ζωή και οι προοπτικές επαγγελματικής ένταξης ενηλίκων με Αυτισμό. Παρουσίαση προγράμματος «Εργασία για όλους».
  6. Think Blue και γίνε φίλος 1Η ΔΡΆΣΗ! Πέμπτη 7 Απριλίου. Βιωματική δράση με θέμα τον αυτισμό με τις σπουδάστριες του Τμήματος Βρεφονηπιοκομίας MBS Ρεθύμνου στο ΚΔΑΠ ΑμεΑ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
  7. Think Blue και γίνε φίλος 2Η ΔΡΑΣΗ ! Πέμπτη 7 Απριλίου. Εκπαιδευτική επίσκεψη ομάδας ατόμων με αναπηρία πιστοποιημένων βοηθών σερβιτόρων – μαγείρων στο ΙΕΚ GRANT για κοινή μαγειρική δράση με τους σπουδαστές του τμήματος Μαγειρικής Ζαχαροπλαστικής.
  8. Think Blue και ελάτε να σμίξουμε: Παρασκευή 8 Απριλίου. Επίσκεψη εφήβων από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ Ρεθύμνου στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Σκαρτσιλάκη στο Πέραμα Μυλοποτάμου για μια μουσικοκινητική και εικαστική δράση οργανωμένη από τους μαθητές και εκπαιδευτές του Φροντιστηρίου.
  9. Think Blue και μιλάμε για την Ειρήνη στον κόσμο! Κυριακή 10 Απριλίου: Συμμετέχουμε στην δράση για την Ειρήνη του Δήμου Ρεθύμνου με λαμπαδηδρομία στην πόλη στις 7.30μμ.

Για συμμετοχή σε νέες δράσεις επικοινωνήστε στα τηλέφωνα : 6936704854 και 6948590359