ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Αρκαλοχώρι: Διώχνουν σεισμόπληκτους από τους οικίσκους!

Άστεγοι κινδυνεύουν να μείνουν οι ενοικιαστές σπιτιών που επλήγησαν από τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι, οι οποίες έλαβαν ειδοποιητήριο που τους ζητά να φύγουν από τον οικισμό.

Να σημειωθεί πως στους οικίσκους που έχουν στηθεί μετά τον σεισμό του Σεπτεμβρίου, το 2021 στο χωριό του Ηρακλείου, φιλοξενούνται πάνω από 600 άνθρωποι.

Ο πρόεδρος του συλλόγου σεισμόπληκτων, Κώστας Γκαντάτσης ανέφερε στην ΕΡΤ σχετικά με το θέμα: “Τα ειδοποιητήρια που έχουν δοθεί είναι 12, και αφορούν οικογένειες τρίτεκνες, μονογονεϊκές, έναν κύριο με 90% αναπηρία. Χθες ενημερωθήκαμε εκτάκτως και αυτό προκάλεσε μία πρώτη αναστάτωση.

Τα ειδοποιητήρια δόθηκαν, αλλά δεν είχαν καταλάβει τους οικίσκους παράνομα. τότε τους είχε δοθεί ένα χαρτί να υπογράψουν που τους έδινε τη δυνατότητα να μείνουν εκεί, εφόσον δεν είχαν κάπου αλλού να πάνε. Αν δεν μπορούσαν να μείνουν σε οικίσκο, όφειλε το κράτος να δώσει επιδότηση ενοικίου σεισμοπλήκτων, όπως και έγινε σε πολύ λίγες περιπτώσεις. Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος έχει πει ότι θα καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα, κατά της απόφασης του δήμου. Από εκεί και πέρα το ζητούμενο δεν είναι να μείνουμε σε οικίσκους, αλλά να τρέξουν οι διαδικασίες να χτιστούν τα σπίτια, για να μπούμε στα σπίτια μας”.

Για το γεγονός ότι διεξάγονται κανονικά πλειστηριασμοί για σπίτια που έχουν καταστραφεί από τον σεισμό, ανέφερε: “Από το Μάρτιο είχαμε δεσμεύσεις λογαριασμών, πετύχαμε σαν σύλλογος και το αποτρέψαμε, είχαμε 20 κατασχετήρια, δύο πλειστηριασμοί σε αγροτεμάχια και τέσσερις πλειστηριασμοί…δεν υπάρχει ένα δίχτυ προστασίας, το ζητήσαμε, αλλά δεν υπάρχει. Αυτό που θα γίνει και στη Θεσσαλία, είναι αυτό που περνάμε εμείς τώρα”.