Αρναουτάκης: «Η Κρήτη μπορεί να γίνει ηγέτιδα τουριστική δύναμη αξιοποιώντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα»

Την παγκόσμια κουλτούρα της Κρήτης παρουσίασε ο Περιφερειάρχης στο συνέδριο Greece Talks για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού

«Η Κρήτη μπορεί να γίνει ηγέτιδα τουριστική δύναμη αξιοποιώντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα», τόνισε σήμερα από το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, στο πλαίσιο της ομιλίας του με θέμα: «Η παγκόσμια κουλτούρα της Κρήτης».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης ήταν ομιλητής στο πρώτο μεγάλο και καινοτόμο συνέδριο αφιερωμένο στην Ελλάδα και τον Τουρισμό με τίτλο «Greece Talks, ο ρόλος του τουρισμού στο μέλλον της Ελλάδας», που οργάνωσαν το «Πρώτο Θέμα» και το «travel.gr».  

«Το συνέδριο συνδράμει στην ανάδειξη της συνεισφοράς του πολιτισμού και στην περίπτωσή μας της Κουλτούρας της Κρήτης, στην διαμόρφωση της  Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Γιατί στον παγκόσμιο πολιτιστικό άτλαντα είναι αποτυπωμένο το ανεξίτηλο σημείο της πολιτιστικής ταυτότητας της Κρήτης», τόνισε ο Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης αναφέρθηκε στην πρωτοποριακή πολιτική για την τουριστική προβολή της Κρήτης, που υλοποιεί η Περιφέρεια, μέσα από διεθνείς συνεργασίες, όπως με το  National Geographic και την υλοποίηση δράσεων με φορείς παγκόσμιας εμβέλειας όπως η UNESCO, αναδεικνύοντας την «κουλτούρα της Κρήτης, ως τμήμα της πολιτιστικής κληρονομιάς ολόκληρης της οικουμένης».