ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Αρναουτάκης: «Προχωρούμε σε συγκροτημένη διεκδίκηση για τα δίκαια αιτήματα των μελισσοκόμων» 

Σύσκεψη με τους θεσμικούς εκπροσώπους των μελισσοκόμων της Κρήτης πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης με την συμμετοχή του Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη.

Η σύσκεψη έγινε στο πλαίσιο της κινητοποίησης που οργάνωσαν οι μελισσοκόμοι του νησιού, ζητώντας να στηριχθεί ο κλάδος προκειμένου να επιβιώσει λόγω των μεγάλων δυσχερειών που αντιμετωπίζει η μελισσοκομία.  

Ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κώστας Λεονταράκης παρουσίασε τα αιτήματα και παρέδωσε το ψήφισμα στον Περιφερειάρχη και στον παριστάμενο Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Σταύρο Τζεδάκη, ζητώντας την συνδρομή της Περιφέρειας στην διεκδίκηση για την υλοποίησή τους. Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίηση του κλάδου για την διαχρονική υποστήριξη που έχουν λάβει οι μελισσοκόμοι από την Περιφέρεια Κρήτης.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε πως η Περιφέρεια Κρήτης, μαζί με τους εκπροσώπους του κλάδου, θα προχωρήσει σε μια συγκροτημένη διεκδίκηση για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των μελισσοκόμων, προκειμένου να στηριχθεί ένα δυναμικό προϊόν του νησιού που αναδεικνύει το διατροφικό πρότυπο της Κρήτης και συμβάλλει στην αγροτική της οικονομία.

Ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στα πολλά προβλήματα λόγω του αυξημένου κόστους παραγωγής και της κλιματικής αλλαγής, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της Περιφέρειας Κρήτης στη διεκδίκηση των αιτημάτων, μέσα από τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί από τους εκπροσώπους των μελισσοκόμων της Κρήτης.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των μελισσοκόμων, Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι.