ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Άρωμα Μουσικής από το Δημοτικό Ωδείο Ρεθύμνης!

Μια νέα πορεία χαράσσει φέτος το Δημοτικό Ωδείο Ρεθύμνου, έπειτα από 26 χρόνια λειτουργίας του. Οι συνεργάτες μου, καταξιωμένοι μουσικοί απ’ όλη την Κρήτη, και εγώ, ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής, πορευτήκαμε όλοι μαζί σε μια δύσκολη περίοδο και δημιουργήσαμε τις κατάλληλες συνθήκες για να προσφέρουμε με ποιοτικό τρόπο τη σωστή μετάδοση της μουσικής γνώσης στους μαθητές και σπουδαστές μας.

Δεσμευτήκαμε να εμφυσήσουμε και να μεταγγίσουμε την αγάπη για την τέχνη των ήχων, σε όλους όσοι μας εμπιστεύτηκαν, ανεξαρτήτως ηλικίας. Επίκεντρο της προσπάθειας μας είναι η μουσική καλλιέργεια των συμπολιτών μας και ειδικά των νέων, αλλά  και η δυναμική συμμετοχή τους στο πολιτιστικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της πόλης μας. Διότι η Μουσική δεν έχει αναφορά μόνον στον πολιτισμό αλλά στην ίδια την κοινωνία την οποία αναβαθμίζει ποιοτικά, αισθητικά, σχεσιακά, συναισθηματικά.    

Η μουσική ήταν και παραμένει  μόνιμος, πιστός  συνοδοιπόρος μας στη ζωή. Δεν υπάρχει ομορφότερη γλώσσα από τη γλώσσα της μουσικής για να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας. Αυτό θα αποτυπώσουμε τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021 και ώρα 20:30 στον αύλειο χώρο του Παλαιοντολογικού Μουσείου με τη θερινή μας συναυλία.

Πρωταγωνιστές της μουσικής αυτής βραδιάς θα είναι οι μαθητές-σπουδαστές και το επιτελείο των καθηγητών του Δ.Ω.Ρ της σχολικής χρονιάς 2020-2021. Στόχος μας είναι να επιβραβεύσουμε και να στηρίξουμε τη πρόοδο των μαθητών μας, δίνοντάς τους τη χαρά της αναγνώρισης και της επιτυχίας. 

Το κοινό της πόλης μας μπορεί να παρακολουθήσει, δωρεάν, τη μουσική αυτή βραδιά, τηρώντας τα μέτρα προστασίας που ισχύουν για τον covid 19, όσον αφοράτη διενέργεια ζωντανών θεαμάτων και ακροαμάτων σε χώρους διαμορφωμένους για καθήμενους θεατές.

Ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας για την θερμή αγκαλιά που επεφύλαξαν εφέτος σε αυτή τη μουσική κυψέλη καθώς και το διοικητικό συμβούλιο του Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνική Πολιτική & Μουσική Παιδεία του Δήμου Ρεθύμνου» για την αμέριστη στήριξή του.

Υποσχόμαστε να συνεχίσουμε, με προσήλωση και επιμονή, την προσπάθεια ενεργοποίησης και ανάδειξης των καλλιτεχνικών δυνατοτήτων που έχουν πολλοί νέοι του Ρεθύμνου. Να σταθούμε πλαϊ τους, υποστηρικτικά κι ενθαρρυντικά, να τους στηρίξουμε για να τις ανακαλύψουν, να τις καλλιεργήσουν και να τις εξελίξουν. Εμπνεόμαστε από τα νέα παιδιά κα με σεβασμό στις υγιείς επιλογές τους, κάνουμε βήματα μπροστά, με την ελπίδα να γίνουν άλματα και με γνώμονα την προσφορά στον πολιτισμό της πόλης μας.

Το επιτελείο των καθηγητών που θα πλαισιώσει την ορχήστρα του Δ.Ω.Ρ. αποτελείται από τους:

  • Φωνή: Μαριέλα Βιτώρου
  • Βιολί: Λευτέρης Βαϊγκούσης
  • Κλαρινέτο: Βαγγέλης Παπαδάκης
  • Άλτο Σαξόφωνο: Μποτόνης Μποτονάκης
  • Τρομπόνι: Αλέξανδρος Σκέμπι
  • Τρομπόνι: Βαγγέλης Δρουλίσκος
  • Κιθάρα (κλασσική): Μάριος Σκαντζάκης
  • Ηλ.Μπάσο: Αντώνης Ντακάκης
  • Πιάνο: Ελένη Αλεξαντωνάκη.

Διεύθυνση Ορχήστρας–Επιμέλεια Προγράμματος–Διασκευές Τραγουδιών: Αντώνης Μαυράκης

Ο Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Ρεθύμνου
Αντώνης Μαυράκης