ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Άρση μέτρων: Ανοίγουν νωρίτερα τα γυμναστήρια, επιστρέφει η μουσική στις παραλίες

Σε νέες ανακοινώσεις σχετικά με τη σταδιακή άρση των μέτρων που είχαν υιοθετηθεί για τον κορωνοϊό και την επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας σε συγκεκριμένους ΚΑΔ της οικονομίας θα προχωρήσει σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Η πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας φαίνεται ότι είναι θετική και έτσι αναμένεται να ανακοινωθεί η επαναλειτουργία επιχειρήσεων που παραμένουν κλειστές, όπως για παράδειγμα τα γυμναστήρια τα οποία η κυβέρνηση σχεδίαζενα ανοίξουν στις 29 Ιουνίου.

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες, ο κ. Παπαθανάσης αναμένεται να ανακοινώσει το άνοιγμα των γυμναστηρίων στις 15 Ιουνίου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ανακοινωθεί η επαναφορά της μουσικής στις παραλίες από την προσεχή Παρασκευή 5 Ιουνίου, όπως και η επαναλειτουργία των εξωτερικών χώρων των νυχτερινών κέντρων από τη Δευτέρα 8 Ιουνίου, ανήμερα δηλαδή του Αγίου Πνεύματος.

Nέα ΚΥΑ για τους κανόνες τήρησης αποστάσεων στις παραλίες

Υπενθυμίζεται ότι δημοσιεύθηκε η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Εσωτερικών, που ορίζει τους κανόνες τήρησης των αποστάσεων σε οργανωμένες και μη παραλίες για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού και επιτρέπεται πλέον, η παρασκευή ροφημάτων όπως καφέ, χυμό, κ.λπ. αλλά εξακολουθεί η απαγόρευση για την αναμετάδοση μουσικής, η διοργάνωση εκδηλώσεων και η χρήση του μπαρ για την παραμονή των πελατών.