ΑΠΟΨΕΙΣ

Άρτεμις Νικηφόρου: Ο απολογισμός της προεκλογικής περιόδου

Πρώτα από όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον καθένα και την καθεμία ξεχωριστά για την αποδοχή που έχει λάβει η υποψηφιότητα μου.

Τις τελευταίες 50 μέρες έκανα την προσπάθεια να συνομιλήσω με όσους περισσότερους γίνεται. Να ακούσω τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες σας, μα κυρίως τι δικές σας φωνές.

Σε αυτές τις 50 μέρες, εξέφρασα τολμηρά τις απόψεις μου σχετικά με τους τομείς για τους νέους ανθρώπους, την σημαντικότητα του εθελοντισμού,  το σύστημα υγείας, τη θέση της γυναίκας στο σύγχρονο κόσμο της πολιτικής και τέλος το δικό μου όραμα για το Ρέθυμνο και την πολιτική σκηνή.

Εκτός από τις παραπάνω θεμελιώδεις προτάσεις του οράματος μου, εξέφρασα τις απόψεις μου για την φιλοζωία, την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον, την αναγκαιότητα για ανάπτυξη προγραμμάτων σχετικά με την υγεία και όχι μόνο για θέματα υποδομών.

Μαζί με τους συνυποψήφιους στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας επισκεφτήκαμε το Αμάρι, το Σπήλι, το Πέραμα, τα Ανώγεια και κλείσαμε αυτή την περιοδεία στη μεγαλειώδη εκδήλωση στο Ωδείο του Ρεθύμνου. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από επισκέψεις σε Συλλόγους και Φορείς για την αμεσότερη ενημέρωση.

Σε αυτές τις εκλογές, στις 21 Μαΐου, το δίλημμα είναι ξεκάθαρο: Μπροστά ή πίσω, πρόοδος ή αντιδραστικότητα. Η Ελλάδα του 2019 και η Ελλάδα του 2023 δείχνουν ξεκάθαρα τους δύο πόλους του διλήμματος.

Η Ελλάδα το 2023 την βρίσκει ένα βήμα πριν την επενδυτική ανάπτυξη βαθμίδας, τη μειωμένη ανεργία, τους μειωμένους φόρους, την αύξηση του βασικού μισθού αλλά και των ισχυρών πλέον συνόρων της.

Η Ελλάδα άφησε οριστικά πίσω της το χθες και βαδίζει, τολμηρά και δυνατά μπροστά. Σήμερα αδιαμφισβήτητα είναι πιο ισχυρή σε κάθε τομέα με πρωταγωνιστές τους τομείς της οικονομίας, της γεωπολιτικής και στρατιωτικής ισχύος.

Η χώρα μας δεν χρειάζεται ούτε αβεβαιότητες ούτε και αστάθεια. Χρειάζεται καθαρό ορίζοντα και καθαρή λύση στην ηγεσία. Σιγουριά, συνέχεια και συνέπεια.

Για ακόμη μια φορά, κάνω έκκληση για την συμμετοχή όλων μας και απευθύνομαι σε κάθε νέο και νέα αλλά και σε κάθε πολίτη ξεχωριστά. Σας παροτρύνω να κλείσετε τα μάτια και τα αυτιά στις ακραίες φωνές, της πολιτικής βίας, μιας αποκρουστικής κουλτούρας η οποία ταυτίζει την πολιτική με τη βία. Η πολιτική είναι συμμετοχή. Καταλαβαίνω πως αρκετές φορές η πολιτική αντιπαράθεση είναι σκληρή, αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση βία.

Για όλους αυτούς τους λόγους σας καλώ στις 21 Μαΐου να δώσουμε όλοι μαζί τη δύναμη στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συνεχίσουμε ΣΤΑΘΕΡΑ – ΤΟΛΜΗΡΑ – ΜΠΡΟΣΤΑ.