ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

«ΑΣ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΗ!» από τους μαθητές του 14ου Δημοτικού σχολείου Ρεθύμνου

Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος οι μαθητές της Β’ τάξης του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου αφιέρωσαν τους τελευταίους μήνες χρόνο και προσπάθεια για να γίνουν «Οι εθελοντές της γειτονιάς τους».

Αφού ενημερώθηκαν για τις ανάγκες που έχει το σπίτι μας «ο πλανήτης Γη», αποφάσισαν να προχωρήσουν σε διάφορες δράσεις όπως για παράδειγμα, να ζητήσουν κάδους ανακύκλωσης για το σχολικό κτίριο από το Τμήμα Καθαριότητας-Πρασίνου του Δήμου Ρεθύμνης, να μαζέψουν τα σκουπίδια γύρω από την περιοχή του σχολείου και να κρεμάσουν στα κάγκελα του σχολείου ταμπελίτσες με διάφορα μηνύματα. Μία ομαδική προσπάθεια για μία καλύτερη και πιο καθαρή γειτονιά.

Οι μαθητές σκέφτηκαν να γράψουν ένα γράμμα στους κατοίκους της περιοχής του σχολείου τους με την ελπίδα ό,τι όταν το διαβάσουν, θα σεβαστούν την προσπάθειά τους και όλοι μαζί θα βοηθήσουν «Για μία γειτονιά πιο καθαρή!».

«Αγαπητοί κάτοικοι του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου,

την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 οι μαθητές της Β΄ τάξης αποφασίσαμε να καθαρίσουμε τη γειτονιά του σχολείου μας από τα σκουπίδια.

Κάθε μέρα που πηγαίνουμε στο σχολείο, βλέπουμε παντού σκουπίδια στο δρόμο, στο πεζοδρόμιο και γύρω-γύρω από το κτίριο. Δε μας αρέσει καθόλου να τα βλέπουμε, γι’ αυτό αποφασίσαμε σαν τάξη να μπούμε σε δράση και να καθαρίσουμε τη γειτονιά απ’ όλα τα σκουπίδια.

Το πρωί της ίδιας μέρας πήραμε άδεια από το Διευθυντή και βγήκαμε με τις δασκάλες μας έξω για να καθαρίσουμε. Φορέσαμε γάντια και πήραμε σακούλες σκουπιδιών και ανακύκλωσης. Συνεργαστήκαμε σαν ομάδα και ξεχωρίσαμε τα σκουπίδια από τα ανακυκλώσιμα. Στην αρχή νομίζαμε ότι ήταν εύκολο, αλλά όσο προχωρούσαμε γινόταν όλο και πιο δύσκολο. Όταν γέμισαν οι σακούλες, πήγαμε στους κάδους της γειτονιάς για να τα πετάξουμε στους μπλε και τους πράσινους. Ήταν η πρώτη φορά που βοηθήσαμε εθελοντικά τη γειτονιά μας και νιώσαμε υπερηφάνεια.

Αγαπητοί μας γείτονες, για όλα τα παραπάνω, αλλά και γιατί μας αρέσει να ζούμε σε ένα καθαρό και όμορφο περιβάλλον, σας παρακαλούμε:

  • Να προστατέψετε το περιβάλλον!
  • Να διατηρείτε το μέρος καθαρό!
  • Να μην πετάτε απορρίμματα στο έδαφος!
  • Να ανακυκλώνετε!
  • Να προσέχετε και να φροντίζετε τα ζώα!
  • Να χρησιμοποιείτε σωστά τους κάδους!
  • Να περιποιείστε τα δέντρα και τα φυτά της γειτονιάς!
  • Να μαζεύετε τα περιττώματα των κατοικίδιών σας.

ΑΣ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΗ!

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Β΄ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 14ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ»