ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Άσκηση για την αντιμετώπιση ρύπανσης στη Μαρίνα Ρεθύμνου

Σε πλήρη ετοιμότητα είναι το λιμάνι του Ρεθύμνου και οι υπηρεσίες, λιμεναρχείο και λιμενικό ταμείο, για να αντιμετωπίσουν ένα ενδεχόμενο ατύχημα που θα προκαλέσει και ρύπανση στην θαλάσσια περιοχή.

Αυτό διαπιστώθηκε κατά την χθεσινή άσκηση, που πραγματοποιήθηκε στην μαρίνα, με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων υπηρεσιών, όταν με βάση το σενάριο, έγινε ημιβύθιση σκάφους, από το οποίο διέρρευσαν πετρελαιοειδή και προέκυψε ρύπανση σε σημείο της θαλάσσιας περιοχής.

Με το ειδικό φράγμα, περιορίστηκε η «ρύπανση», έγινε απάντληση υδάτων από το σκάφος από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ οι λιμενικοί συνέδραμαν με το σκάφος ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή. Όλα αυτά, φυσικά, με βάση το σενάριο της άσκησης, που συντόνισε ο λιμενάρχης Ρεθύμνου, Κωνσταντίνος Καστρινάκης, ενώ παρούσα ήταν και η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Ρένα Κουτσαλεδάκη – Καπετανάκη.

Ο κ. Καστρινάκης τόνισε πως το λιμεναρχείο και το λιμενικό ταμείο είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν όποιο πρόβλημα, ενώ από την πλευρά της η κα Κουτσαλεδάκη τόνισε πως το Λ.Τ. διαθέτει όλα τα μέσα που απαιτούνται, ενώ ταυτόχρονα πρόσθεσε πως στο πλαίσιο του έργου για το αλιευτικό καταφύγιο της Σκαλέτας, θα γίνει προμήθεια ειδικού φορητού οικίσκου αντιρύπανσης, ο οποίος θα είναι δυνατόν να μεταφέρεται σε όποιο σημείο απαιτείται σε όλο το νομό.