ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ασθενείς με κορονοϊό από τα Χανιά στο Ρέθυμνο γιατί …δεν χωράνε!

Τρεις ασθενείς με κορωνοϊό έχουν διακομισθεί τις τελευταίες ημέρες από το Νοσοκομείο Άγιος Γεώργιος των Χανίων στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Οι δύο, διακομίσθηκαν σήμερα το πρωί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και πρόκειται για δύο γυναίκες ηλικίας 75 και 79 ετών.

Στην κλινική κορωνοϊού του νοσοκομείου Ρεθύμνου, νοσηλεύονται αυτήν την ώρα συνολικά 25 ασθενείς.

Η διακομιδή ασθενών από ένα νοσηλευτικό ίδρυμα σε κάποιο άλλο, γίνεται εφόσον οι ασθενείς που καταφθάνουν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ενός νοσοκομείου, χρήζουν άμεσης νοσηλείας και δεν υπάρχει διαθέσιμη κλίνη σε αυτό. Στην περίπτωση αυτή λοιπόν, εφόσον υπάρξει συνεννόηση με το κοντινότερο νοσηλευτικό ίδρυμα, διατάζεται η μεταφορά των ασθενών και η νοσηλεία τους σε νοσοκομείο γειτονικού νομού.

Την ίδια ώρα, μακριά από τις θέσεις τους βρίσκονται περίπου 10 εργαζόμενοι του Νοσοκομείο Ρεθύμνου, οι οποίοι έχουν νοσήσει από κορωνοϊό και βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι εχθές, τρεις άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από κορωνοϊό μέσα σε λίγες ώρες στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Πρόκειται για έναν 86χρονο που για περίπου ένα μήνα έδινε μάχη στην μονάδα εντατικής θεραπείας, μια 70χρονη που εισήχθη την Κυριακή στη μονάδα και μια 95χρονη γυναίκα που άφησε την τελευταία της πνοή στην κλινική covid , όπου νοσηλευόταν από το Σάββατο.