ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Μυλοπόταμο για εξιχνίαση ζωοκλοπής 102 προβάτων

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθη ημεδαπός για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ζωοκλοπής. Η σύλληψη του είναι αποτέλεσμα οργανωμένης επιχείρησης στο πλαίσιο του ειδικού σχεδιασμού που εφαρμόζεται σε αυτό το πεδίο. Βρέθηκαν και αποδόθηκαν 102 προβατοειδή ως προϊόντα Ζωοκλοπής

Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού αλλά και εφαρμογής ειδικού σχεδίου για την καταπολέμηση παραβατικών συμπεριφορών και έκνομων ενεργειών, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε χθες (25.11.2021) συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας  Ρεθύμνης, του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Βασιλείου, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης και Μυλοποτάμου, του Τμήματος Τροχαίας Ρεθύμνης, του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Ηρακλείου και αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ρεθύμνης και Ηρακλείου.

Ειδικότερα, ύστερα από την ενδελεχή έρευνα καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση στοιχείων από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης, σχετικά με διάπραξη υπόθεσης Ζωοκλοπής, χθες (25.11.2021) οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκε έρευνα σε ποιμνιοστάσιο συνιδιοκτησίας ημεδαπού όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 337 προβατοειδή, τα οποία στερούνταν ενωτίων σήμανσης και κατασχεθήκαν προκειμένου να εξακριβωθεί το νόμιμο της κατοχής τους.

Στην συνέχεια όπως διαπιστώθηκε, μεγάλο μέρος των ζώων (102), είχε αφαιρεθεί την 20-21.10.2021 από ποιμνιοστάσιο ημεδαπού σε περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου και συνελήφθη ο δράστης ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ζωοκλοπής.

Τα ζώα που αναγνωρίστηκαν, αποδόθηκαν στον παθόντα.

­Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνης.