ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Αστυνομικός «ευχήθηκε» καρκίνο σε καταληψίες στο Ηράκλειο μέσω του facebook!

Καρκίνο στους άπλυτους βρωμιάρηδες καταληψίες -όπως ο ίδιος τους χαρακτήρισε- “ευχήθηκε” αστυνομικός στο Ηράκλειο, ο οποίος συμμετείχε στην επιχείρηση της βίαιης εκκένωσης της κατάληψης του Ευαγγελισμού, τα ξημερώματα του Σαββάτου (30/10), κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε ένας φοιτητής.

Ακόμη και υπό αυτή τη συνθήκη ο αστυνομικός, πανηγύριζε στο Facebook για την απομάκρυνση των καταληψιών μετά από 22 χρόνια.

“Η διμοιρία μου τα κατάφερε. Πετάξαμε μετά από 22 χρόνια τους άπλυτους από τον Ευαγγελισμό στο Ηράκλειο. Γ@μω τα σπίτια σας βρωμιάρηδες η πόλη είναι δική μας. Καρκίνος στα σπίτια σας”, γράφει στη χυδαία ανάρτησή του.

Στη συνέχεια, κατέβασε την ανάρτηση, την οποία ωστόσο είχαν ήδη αποθηκεύσεις χρήστες στα social media. Ο ίδιος ισχυρίζεται, δε, πως η εν λόγω ανάρτηση ήταν προϊόν…χακαρίσματος.

Κατά το παρελθόν, μάλιστα, ο ίδιος εμφανιζόταν να υποστηρίζει με ζέση τη Χρυσή Αυγή.

ΕΔΕ για τη χυδαία ανάρτηση του αστυνομικού

Μετά το κύμα αντιδράσεων που προκλήθηκε, κατά την πάγια τακτική δόθηκε διαταγή για διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του αστυνομικού. Ο αστυνομικός ισχυρίζεται πως η ανάρτηση δεν έγινε από τον ίδιο και είναι προϊόν «χακαρίσματος» του προσωπικού του λογαριασμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης ανακοινώνεται ότι σχετικά με δημοσιεύματα που αναπαράγονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον ηλεκτρονικό Τύπο, τα οποία περιέχουν δηλώσεις-σχόλια υβριστικού και απαξιωτικού περιεχομένου από προσωπικούς λογαριασμούς αστυνομικών που αφορά την επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου του Ευαγγελισμού στο Ηράκλειο που πραγματοποιήθηκε την 30.09.2023, όπως προέκυψε κατά δήλωση των αστυνομικών οι προσωπικοί τους λογαριασμοί έχουν παραβιαστεί από άγνωστο δράστη και ως εκ τούτου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Για το λόγο αυτό σχηματίζεται ποινική δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και διατάχθηκε διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης».