ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Αττική: Χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα!

Χωρίς ρεύμα εξακολουθούν να είναι αρκετά νοικοκυριά στα βόρεια προάστια εξαιτίας της επέλασης της σφοδρής κακοκαιρίας, καθώς έχουν προκληθεί ουκ ολίγες καταστροφές στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ προβλήματα ηλεκτροδότησης παρουσιάζουν στην Αττική οι εξής περιοχές: Ηλιούπολη, Χαλάνδρι, Αγ.Απόστολοι Καλάμου, Άγιος Στέφανος, Πετρούπολη, Γλυφάδα, Περιστέρι, Ίλιον, Βριλήσσια,Κάτω Κηφισιά, Μαρούσι, Δαχτυλίδι Αμαρουσίου, Λούτσα, Παλαιό Ψυχικό, Νέο Ψυχικό, Γραμματικό, Αγία Παρασκευή, Πολύδροσο, Διόνυσος, Καπανδρίτι, Κιούρκα, Καλογρέζα, Μενίδι, Νέο Ηράκλειο, Σκαραμαγκάς, Σαλαμίνα, Αυλώνας, Νέα Ιωνία και Μεταμόρφωση.

Η πλειοψηφία των βλαβών αφορά σε ζημιές στο Δίκτυο από την πτώση δέντρων που υποχωρούν υπό το βάρος του χιονιού.

Περίπου 250.000 νοικοκυριά έμειναν τις τελευταίες ώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και για πάνω από 24 ώρες, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Τάσος Μάνος, σε παρέμβασή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, σημειώνοντας ότι η κατάσταση επαναξιολογείται διαρκώς αλλά παραμένει δύσκολη, όσον αφορά τις προσπάθειες αποκατάστασης των βλαβών.

«Μήδεια»: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Διόνυσος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε από την Πολιτική Προστασία ο δήμος Διονύσου, εξαιτία της κακοκαιρίας «Μήδεια».

Πιο συγκεκριμένα με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσεται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ο Δήμος Διονύσου της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές χιονοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν στις 15-02-2021 στην παραπάνω περιοχή.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης των φαινομένων και για ένα (1) μήνα, ήτοι έως και 15 Μαρτίου 2021.

Συνδρομή με οχήματα και στρατιώτες από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας

Έπειτα από σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικης Προστασίας, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας διαθέτει άμεσα έναν μεγάλο ισοπεδωτή κι έναν φορτωτή για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας στην περιοχή του Διονύσου.

Εκτός από τα μεγάλα στρατιωτικά οχήματα, το ΓΕΕΘΑ αποστέλλει άμεσα 10 ομάδες στρατιωτικών -η κάθε μία από τις οποίες θα αποτελείται από 4-5 άτομα- οι οποίοι θα έχουν αλυσοπρίονα και θα κόβουν τα δεκάδες σπασμένα δέντρα ώστε να επιταχυνθεί η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.