ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Αττική: Οδηγοί παραμένουν αποκλεισμένοι – Εκατοντάδες οι εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος

Τεράστια τα προβλήματα από την πρώτη δόση του σφοδρότερου κύματος της κακοκαιρίας Ελπίδα, με την Αττική να αφήνεται στην τύχη της. Με τη βοήθεια του στρατού οι απεγκλωβισμοί οδηγών στην Αττική οδό, διακοπές κυκλοφορίας.

Απίστευτα προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίδα» στη χώρα και ειδικά στην Αττική, ακυρώνοντας στην πράξη επιχειρησιακά σχέδια και απανωτές συσκέψεις…

Οι κάτοικοι της Αττικής κυριολεκτικά αφέθηκαν στην τύχη τους και πάγωσαν εγκλωβισμένοι στους δρόμους, κυρίως στην Αττική Οδό των …παχυλών διοδίων, όπου έχει επιστρατευθεί Αστυνομία, Πυροσβεστική ακόμα και Στρατός για τον απεγκλωβισμό των οδηγών που από το πρωί βρίσκονται στην Αττική Οδό. Επιχείρηση που συνεχίζεται έως και αργά το βράδυ.

Στην Αττική, από τις σφοδρές χιονοπτώσεις που έχουν ξεκινήσει από νωρίς το πρωί σε ολόκληρο τον νομό, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, ενώ έχει διακοπεί εντελώς η κυκλοφορία για όλα τα οχήματα στην Εθνική Οδό από το ύψος της συμβολής της με την Λ. Αθηνών και στο ρεύμα προς Λαμία. Πρόσθετα έχει διακοπεί εντελώς πλέον η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και στο ρεύμα προς Αθήνα, από το 58,52ο χλμ. δηλαδή από το ύψος του Σχηματαρίου, έως της συμβολή της με την Λ. Αθηνών.

Εξαιτίας της μεγάλης δυσχέρειας στην κυκλοφορία των οχημάτων στην Αττική Οδό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την Παιανία έως την Μεταμόρφωση και στις εξόδους της Αττικής Οδού, ενεργούνται από την Τροχαία αντιδρομήσεις στις εξόδους για την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας, κάτι που συνεχίζεται έως και τις βραδινές ώρες.

Εκατοντάδες «εγκλωβισμένοι» για ώρες στο αεροδρόμιο, ουρές και ταλαιπωρία

Εκατοντάδες πολίτες παραμένουν εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λόγω των πτήσεων που ακυρώθηκαν μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Ελπίς».

Όπως αναφέρουν στο Dnews βρίσκονται στο αεροδρόμιο, μέχρι στιγμής, για τουλάχιστον 5 ώρες, χωρίς να έχουν λάβει καμία ενημέρωση για τι το πρόκειται να συμβεί τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχει κανένας τρόπος διαφυγής καθώς η Τροχαία δεν επιτρέπει σε κανένα μεταφορικό να προσεγγίσει το αεροδρόμιο, ενώ στα δυο ξενοδοχεία που βρίσκονται ακριβώς δίπλα δεν υπάρχει διαθεσιμότητα δωματίων διότι διαμένουν τα πληρώματα των αεροσκαφών.

Πηγή news247.gr, dikaiologitika.gr