ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΔΙΣΚΟΙ

«Αυγή τσ’ Αυγής»: Κυκλοφόρησε από το «Κρητικό Κουαρτέτο» του Στέλιου Πετράκη

FrontTo album «Αυγή τσ’ Αυγής» που κυκλοφόρησε πρόσφατα σε 2 εκδόσεις (Ελλάδα και Γαλλία) από το «Κρητικό Κουαρτέτο» του Στέλιου Πετράκη παρουσιάστηκε ζωντανά στο Ηράκλειο (κιν/θέατρο Αστόρια) και το Παρίσι (Studiodel’ Ermitage) το Σάββατο 23 και την Τρίτη 26 Μαΐου αντίστοιχα.

Πρόκειται για μια ζωντανή ηχογράφηση που αποτυπώνει σε ήχο και εικόνα επιλεγμένες στιγμές από παλαιότερες παραστάσεις του Κουαρτέτου.  Οι παρουσιάσεις στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία αποσπώντας θερμότατες κριτικές από ειδικούς, ενώ το κοινό (Ελλάδας και Γαλλίας) απεκόμισε τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Το album που αποτελείται από CD και DVD ανέβηκε ήδη στο TOP 10 (TopoftheWorld) του έγκριτου Βρετανικού περιοδικού Songlinesγια τον Απρίλιο του 2015 (www.songlines.co.uk), είναι 1ο στην κατάταξη στο Ολλανδικό ιστότοπο www.worldmusic.net για το Μάιο, προτείνεται στα 10 κορυφαία albums του Γαλλικού ιστοτόπου www.lesinrocks.com «για να γιορτάσουμε τη Μεσόγειο» και το σημαντικότερο, βρίσκεται στο νούμερο 4 του top 10 των πλέον καθιερωμένων παγκοσμίωςWorldMusiccharts της EBU (του συνδέσμου των Παραγωγών της Κρατικής Ραδιοφωνίας, όλων των Ευρωπαϊκών κρατών) για τον Ιούνιο (www.wmce.de).

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους εμπνευστές και συμμετέχοντες στο «Κρητικό Κουαρτέτο» αφού η δράση τους στο εξωτερικό προβάλλει με σοβαρότητα την θετική εικόνα της χώρας μας και της τοπικής μας παράδοσης. Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί, ότι κατά τη διάρκεια της συναυλίας στο Παρίσι παρουσιάστηκαν με επιτυχία και τα γνωστά σε όλους διαφημιστικά spots της Περιφέρειας Κρήτης.

Το «Κρητικό Κουαρτέτο» αποτελείται από τους:

Θανάση Μαυρόκωστα (χορός, μαντούρα, λύρα – τσέλο)
Αντώνη Σταυρακάκη (τραγούδι, μαντολίνο, λαγούτο)
Γιώργο Σταυρακάκη (λαγούτο, τραγούδι)
Στέλιο Πετράκη (σύνθεση, ενορχήστρωση, παραγωγή, λύρα, λαγούτο)

Το Κρητικό Κουαρτέτο ευχαριστεί ιδιαίτερα την Περιφέρεια Κρήτης και τους χορηγούς του (κτήμα Λυραράκη, οπτικά Μαρκάκης, s/m Χαλκιαδάκης, έπιπλα κουζίνας Έυα Σαμπαθιανάκη και εταιρία συμβούλων «εταμ»), για την πολυτιμη συνεισφορά τους και την αμέριστη συμπαράσταση τους.

Το album «Αυγή τσ’ Αυγής» είναι διαθέσιμο σε επιλεγμένα δισκοπωλεία, καθώς επίσης και στον ιστότοπο www.steliospetrakis.com για onlineπαραγγελία.