ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Αυλαία στο επιτυχημένο 2ο Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα» στην Αγυιά Χανίων

Αυλαία στο επιτυχημένο 2ο Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα» στην Αγυιά Χανίων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή το 2ο Φεστιβάλ Ελληνικών, Κρητικών προϊόντων και πολιτισμού με τίτλο «Κερνάμε Ελλάδα» που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Κρήτης-ΠΕ Χανίων, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού (ΕΟΣΣ), το Επιμελητήριο Χανίων και την Αναπτυξιακή Χανίων ΑΕ. στην Αγυιά Χανίων.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της έκθεσης που στοχεύει στην ανάδειξη-προώθηση των Κρητικών προϊόντων, τονίζοντας τις δράσεις εξωστρέφειας που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης για την ενίσχυση της Κρητικής οικονομίας, και των Κρητικών εξαγωγών, όπως επίσης: ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνός, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Νίκος Καλογερής, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, οι βουλευτές Χανίων Κυριάκος Βιρβιδάκης, Μανούσος Βολουδάκης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, Δήμαρχοι και Αντιδημάρχοι της ΠΕ Χανίων, ο Πρόεδρος του ΕΟΣΣ Αντώνης Κολιόπουλος, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής “Κερνάμε Ελλάδα” ,σκηνοθέτης, Μανούσος Μανουσάκης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, τοπικών φορέων, παραγωγικών τάξεων, αλλά και πολίτες.

Στο τριήμερο φεστιβάλ συμμετείχαν επίσης ο Σύλλογος Ποντίων Χανίων “Η Ρωμανία”, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Χανίων και ο Περικλής Τζουγανάκης με το συγκρότημά του.

Στο φεστιβάλ, προβλήθηκαν τοπικά προϊόντα (συνολικά συμμετέχουν 120 εκθέτες), παρασκευάστηκαν και προσφέρθηκαν παραδοσιακά εδέσματα, ενώ πραγματοποιήθηκαν παιδικά και θεματικά εργαστήρια.