ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αυτή την Κυριακή μία τελευταία παράσταση του «Κατσούρμπου» για όσους δεν πρόλαβαν!

Με μία extra παράσταση θα ολοκληρωθεί ο κύκλος της Κωμωδίας «Κατσούρμπος» στον Θεατρικό Περίπλου, αυτή την Κυριακή 01 Νοεμβρίου στις 9μ.μ.!

Όσοι λοιπόν επιθυμούν να παρευρεθούν θα πρέπει να εξασφαλίσουν τα εισιτήριά τους έγκαιρα από την προπώληση η οποία θα γίνεται από την Τετάρτη έως και το Σάββατο 10π.μ. με 3μ.μ. στο κατάστημα Book Spot(Χειμμάρας 6, Παλιά Πόλη).

Η ομάδα του Σχολείου Θεάτρου του Θεατρικού Περίπλου καταπιάστηκε με την Κρητική Αναγεννησιακή Κωμωδία, του Ρεθεμνιώτη συγγραφέα και ποιητή Γεωργίου Χορτάτζη, από την αρχή της προηγούμενης χρονιάς.

Η δουλειά συνεχίστηκε διαδικτυακά μέσα στην την περίοδο της καραντίνας για να καταλήξει ακόμα πιο δημιουργική και να ανθίσει από την -μεγαλύτερη πια- ανάγκη των συντελεστών να μοιραστούν το κέφι, τη χαρά, το χιούμορ και την ανάλαφρη διάθεση του έργου αυτού με ένα κοινό που τόσο το χρειάζεται την ιδιαίτερη αυτή περίοδο που διανύουμε.

Πρόκειται για μια δροσερή παράσταση στην οποία τραγούδια, μουσικές και χοροί προσθέτουν πολλές νότες χαράς στο ήδη ευχάριστο κλίμα που μας έχει χαρίσει ο Γ. Χορτάτζης, διατηρώντας όλα τα στοιχεία της Κρητικής διαλέκτου του πρωτότυπου κειμένου. Και όλα αυτά μέσα από τη φρέσκια ματιά της σκηνοθεσίας της Μαρίας Καντιφέ, που μαζί με όλους τους συνεργάτες της έχουν δουλέψει σκληρά για να φτάσει στη σκηνή.

Λίγα λόγια για τον Κατσούρμπο:

Με κέντρο τον Έρωτα και την επιρροή του στις ζωές των ανθρώπων η ιστορία κινείται γύρω από τα σπίτια των κοινών γυναικών της εποχής, των ρουφιάνων, της Πουλισένας και της Αρκολιάς, οι οποίες με τεχνάσματα και κόλπα επηρεάζουν με τον δικό τους τρόπο τις ζωές των λαβωμένων από έρωτα νέων, όπως ο Νικολός και η Κασσάνδρα, αλλά και όχι τόσο νέων… όπως ο γερο-Αρμένης, ο οποίος υπερεκτιμώντας την κατάστασή του επιθυμεί να «κοιμηθεί» με τη νεαρή Κασσάνδρα.

Και μέσα σ’ αυτούς και τα μπερδέματά τους ανακατεύονται κι άλλοι, τύποι βγαλμένοι από τις ιταλικές κωμωδίες της Αναγέννησης, τύποι που κινούνται κι αυτοί από τα βέλη του έρωτα και οδηγούνται σε κωμικά αδιέξοδα. Και το αντικείμενο του έρωτα αλλάζει και καθορίζει τον καθένα… έρωτας για τα χρήματα, για το φαγητό, για την ξεκούραση… Οτιδήποτε γεμίζει πάθος τους ήρωες μας… Θα δούμε τον ψευτοπαλληκαρά Κουστουλιέρη, την πόρνη Αννούσα, την παλιά «ρουφιάνα» Ανέζα του Στενού, τους υπηρέτες Κατσούρμπο, Κατσάραπο και Μούστρουχο και κάπου ανάμεσα σ’ αυτούς θα εμφανιστεί και ο ιδιαίτερος αυτός δάσκαλος που με τα «ακαταλαβίστικα» λατινικά του θα εντείνει τις κωμικές καταστάσεις!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: 

Συγγραφέας: Γεώργιος Χορτάτζης

Διασκευή Κειμένου: Η ομάδα 

Σκηνοθεσία – Διδασκαλία: Μαρία Καντιφέ

Σκηνικά – Κοστούμια: Θωμάς Καντιφές

Μουσική: Βαγγέλης Λινοξυλάκης

Ηχογράφηση / Μείξη τραγουδιών: Θανάσης Παπαθανασίου

Χειρισμός Φωτισμών: Άγγελος Καραβιώτης & Γιάννης Καλλέργης

Χειρισμός Ήχου: Εύη Καννά

Βοηθός Σκηνής: Ελένη Νικολουδάκη

Φωτογραφία Αφίσας: Εύη Καννά

Δημιουργία Αφίσας – Προγράμματος: Γιάννης Καλλέργης

Θεατρολογική Έρευνα, Επιμέλεια Κειμένων Προγράμματος: Άννα Τζανιδάκη

Διανομή:

Έρωτας: Ελένη Νικολουδάκη

Νικολός: Μάριος Μαραγκουδάκης

Κατσάραπος και Αρμένης: Γιάννης Σταθάκης

Πουλισένα: Άννα Τζανιδάκη

Αννούσα: Όλγα Καστρίτση

Κασσάνδρα: Ρένα Χατζάκη

Κουστουλιέρης: Βαγγέλης Λινοξυλάκης

Κατσούρμπος: Γιάννης Μαθιουδάκης

Δάσκαλος: Θωμάς Καντιφές

Αρκολιά: Μαρίλυ Αγγελιδάκη

Μούστρουχος: Μαριάννα Φωτοπούλου

Ανέζα του Στενού: Στέλλα Φραντζεσκάκη

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Κυριακή 1 Νοεμβρἰου / Ώρα έναρξης: 21.00

Θεατρικός Περίπλους: Οδός Φρυγανάκη (προέκταση οδού Ερωτοκρίτου, Μασταμπάς)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Τετάρτη με Σάββατο από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι στο κατάστημα BOOK SPOT (Χειμάρρας 6, Παλιά Πόλη)

Γενική είσοδος: 12 ευρώ.

Πληροφορίες: 6945458516 & www.theatrikosperiplous.gr