ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Μπαχ με …τσικουδιά γίνεται; Στο Αμάρι όλοι χωράνε!

Ο Edgardo Campos στο Αμάρι

Το ότι το Αμάρι φημίζεται για την φιλοξενία και τον πολιτισμό του, είναι γνωστό αιώνες τώρα…. Το ότι μπορεί να αποτελέσει όμως και σταυροδρόμι κοινωνιών, πολιτισμών και δημιουργίας θα πρέπει να αρχίσει να γίνεται βίωμα σε όλους.

Ξεκινώντας από τις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στο Πάνακρον και απλώνονται σε όλη την περιοχή είτε από δραστήριους συλλόγους είτε από μεμονωμένα άτομα και φορείς, μπορεί κανείς να συναντήσει παντού μικρές φωλιές πολιτισμού και καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Έτσι και την Κυριακή 12/5, μια μαγευτική βραδιά πραγματοποιήθηκε στο Πάνακρον, καθώς ο Χιλιανός μουσικός με σπουδές στο Παρίσι, και φίλος του Αμαρίου πλέον, Edgardo Campos μας έκανε την τιμή να προσφέρει το ταλέντο του και την μουσική του παιδεία, σε ένα κονσέρτο σε πιάνο με μουσική J.S.BACH.

Οι ώρες που κράτησε η εκδήλωση, ήταν θρησκευτικά ευλαβικές και ήταν συγκινητικό να βλέπεις ανθρώπους της περιοχής αλλά και επισκέπτες, με ροζιασμένα τα χέρια από τις αγροτικές εργασίες να πίνουν την ρακή τους σιωπηλοί, σεβόμενοι τον καλλιτέχνη και να χειροκροτούν θερμά και ειλικρινά στο τέλος, σημάδι ότι σέβονται και αποδέχονται την τέχνη του. Αυτό άλλωστε στο Αμάρι είναι νόμος….

Έχει άραγε σημασία το αν κάποιοι γνώριζαν ή όχι ποιος είναι ο BACH…? Από την στιγμή που κάτι ηχεί στα αυτιά όμορφα αισθητικά, άγει την ψυχή, και σου προκαλεί το δέος να παραμείνεις σιωπηλός για πάνω από μια ώρα, είναι η ουσία της εκδήλωσης αυτής.

Δραστηριότητας που θα έχει και συνέχεια καθώς η ΑΜΑΡΙ ΑΕ ΟΤΑ και ο Πολυχώρος Πάνακρον είναι αποφασισμένοι να διαθέτουν τους χώρους τους σε όποιον νομίζει ότι έχει κάτι ενδιαφέρον να παρουσιάσει στους Αμαριώτες και μη, με δεδομένο την ελεύθερη πρόσβαση και διαχείριση του από όλους.

Επόμενος σταθμός, το Σάββατο 18/5 και ώρα 7 το απόγευμα με το 1ο «artAmari Residency-Workshop και παρουσίαση» από την Μεξικανή εικαστικό Blanka Amezkua με δωρεάν συμμετοχή παιδιών αλλά και μεγάλων, η οποία φιλοξενείται στον Πολυχώρο Πάνακρον.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλους τους καλλιτέχνες που μας τιμούν με την παρουσία τους αλλά και στα παιδιά της ομάδας «επιστρέφω Αμάρι» για την ευγενική προσφορά και βοήθεια τους σε όλα αυτά τα δρώμενα.