ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Bike Friendly Days 2022: Μπήκαν τα θεμέλια του Ποδηλατικού Τουρισμού στο Ρέθυμνο

Με την ολοκλήρωση των πολυήμερων εκδηλώσεων Rethymno Bike Friendly Days, τις οποίες διοργάνωσε ο Δήμος Ρεθύμνης με τη ΝΑΤΤΟΥΡ ΑΜΚΕ στο Ρέθυμνο, από τις 26 μέχρι τις 30 Απριλίου 2022, και ήταν αφιερωμένες στη χρήση του ποδήλατου για την ήπια μεταφορά των τουριστών του Δήμου προς τα διάφορα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, επισφραγίζεται ο προσανατολισμός του Δήμου προς τον Ποδηλατικό Τουρισμό.

Κατά τη διάρκεια της κύριας εκδήλωσης των δράσεων των Rethymno Bike Friendly Days, την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022, παρουσιάστηκαν δύο πολύ σοβαρές μελέτες που αποδεικνύουν και τεκμηριώνουν τη σημαντικότητα του ποδηλατικού τουρισμού για κάθε τουριστική περιοχή, κυρίως κατά τη διάρκεια της χαμηλής τουριστικής περιόδου, καθώς και ο φάκελος Αθλητικού Τουρισμού που έχει συνταχθεί από το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνης.

Στο πέρας της παρουσίασης και της μεστής συζήτησης που ακολούθησε, βραβεύτηκαν οι δύο πρωτεργάτες του Ποδηλατικού Τουρισμού στο Ρέθυμνο, ο κ. Τάσος Παπαδουράκης, που εκπροσώπησε το ξενοδοχείο ΙΒΙΣΚΟΣ ως πρότυπο ποδηλατικό σταθμό με υπηρεσίες για τους πελάτες του, και ο κ. Νίκος Γαλάνης, επιχειρηματίας καταστήματος ποδηλάτων.

Ο Ποδηλατικός Τουρισμός δεν αφορά μόνο τους αθλητές και τους λάτρεις του ποδηλάτου που, και αυτοί αποτελούν μια σημαντική αγορά που μπορούμε να προσελκύσουμε την Άνοιξη και το Φθινόπωρο, αλλά αφορά όλους τους τουρίστες που θέλουν να μετακινηθούν με το ποδήλατο και να γνωρίσουν τις ομορφιές που έχει να τους παρουσιάσει το Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Ρεθύμνης, κα Μπιρλιράκη, «Με τις Rethymno Bike Friendly Days συμπληρώνουμε τις προσπάθειες του Δήμου Ρεθύμνης για βιώσιμη κινητικότητα με την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας που γίνεται κάθε Σεπτέμβριο, καθώς, την Άνοιξη, στην αρχή της σεζόν, θα απευθυνόμαστε άμεσα σε ντόπιους επαγγελματίες Τουρισμού και σε επισκέπτες, με στόχο την προώθηση της ήπιας μετακίνησης, την εκπαίδευση και ενημέρωση για τις νέες εξελίξεις στους επαγγελματίες, και την προσφορά αυθεντικών εμπειριών σε πόλη και ενδοχώρα στους επισκέπτες μας. Οι Rethymno Bike Friendly Days είναι ένα ακόμα βήμα για την εξέλιξη του Ποδηλατικού Τουρισμού και, ναι μεν έκαναν τα πρώτα τους βρεφικά βήματα τον Απρίλιο του 2022, ελπίζουμε, όμως, ότι στο σύντομο μέλλον θα επιταχύνουν τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας.»

Ο Δήμος Ρεθύμνης και η Διεύθυνση Τουρισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού ευχαριστούν θερμά για τη στήριξη και τη βοήθειά τους, την Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνης, την Τροχαία Ρεθύμνης, το Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνης, το Λιμεναρχείο Ρεθύμνης, τα μέλη του Δικτύου Εθελοντών Δήμου Ρεθύμνης ΡΕΘελοντώ, τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο Ρεθύμνου ΑΤΛΑΣ και τους κ.κ. Μιχάλη Ταταράκη και Κώστα Ζησιμόπουλο, το Τμήμα Πατινιών (Inline Skating) του ΟΚΑ ΠΡΕΒΕΛΗ και τον κ. Μανόλη Σφακιανάκη, τον Αντιδήμαρχο Ρεθύμνης, κ. Θωμά Κρεβετζάκη για τη δωρεάν δημιουργία των βραβείων, τον κ. Δημήτρη Χατζόπουλο για την ευγενική παραχώρηση της δημιουργίας του που έγινε το λογότυπο του θεσμού, τον κ. Μανώλη Καραταράκη και την Ομάδα Μαθήματα Φωτογραφίας Ρεθύμνου για την έκθεση φωτογραφίας, τον κύριο Μπάμπη Ορφανουδάκη και κ. Γιάννη Σταυριανουδάκη για την εικαστική παρέμβαση με θέμα το ποδήλατο, την οικογένεια Κουμιωτάκη στην Πηγή Ρεθύμνης, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους των οικισμών του Ρεθύμνου, καθώς και όλα τα ΜΜΕ, τα οποία ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για επικοινωνία και κάλυψη των δράσεων. Ευχαριστούν επίσης την Οικονομική Υπηρεσία, τη Διεύθυνση Πληροφορικής, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, τον Τομέα Καθαριότητας και Πρασίνου και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης.

Δήμος Ρεθύμνης
Τμήμα Τουρισμού