ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Χαιρετισμός των συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη συγκέντρωση των εργαζόμενων της ΠΕ Ρεθύμνης, στο πλαίσιο Πανελλαδικής Μέρας Δράσης & Διεκδίκησης

Στη συγκέντρωση των εργαζόμενων της ΠΕ Ρεθύμνης,  στο πλαίσιο Πανελλαδικής Μέρας Δράσης & Διεκδίκησης, σήμερα Πέμπτη 4 Απριλίου, παραβρέθηκαν ο περιφερειακός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κρήτης, Νίκος Μανουσάκης,  και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ρεθύμνου, ΜανούσοςΜανουσογιάννης, για να δηλώσουν τη στήριξή τους στα αιτήματα των εργαζόμενων.

Στην κοινή τους δήλωση οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ανέφεραν μεταξύ άλλων : 

«Χαιρετίζουμε  τους αγώνες των εργαζόμενων στις περιφέρειες που δεν ανέχονται το ασφυκτικό πλαίσιο που τους επιβάλλεται: Τη δραματική συρρίκνωση των μισθών, τη λεηλασία του εισοδήματος, την τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών και την εντατικοποίηση της δουλειάς που φτάνει στα όρια της εργασιακής εξουθένωσης.Την «ευελιξία» και την ανακύκλωση της ανεργίας, την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών με τους κάθε λογής τεχνικούς συμβούλους και τους αναπτυξιακούς οργανισμούς- επιχειρηματικά σχήματα.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων στην περιφέρεια και στους δήμους διεκδικώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς για να καλύπτονται οι οξυμένες λαϊκές ανάγκες των εργαζομένων. Πλήρη κάλυψη των εξόδων μετακίνησης όσων υπαλλήλων εκτελούν εξωτερική εντός ή εκτός έδρας υπηρεσία. Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και χορήγησή του χωρίς καμία περικοπή. 

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων στηρίζοντας συνολικά όλα τα δίκαια αιτήματά τους, ενάντια στην πολιτική διαχρονικά των κυβερνήσεων και των περιφερειακών αρχών. Πολιτική που κριτήριο έχει το κέρδος των λίγων, σε βάρος των αναγκών των πολλών, ταΐζει τους εργολάβους και αφήνει ξεκρέμαστο τον λαό και τις ανάγκες του, τις οποίες ζυγιάζει ως κόστος για να μη θιγεί η κερδοφορία των ομίλων.  

Αυτή είναι η αιτία για την έλλειψη βασικών υποδομών που έχει ανάγκη ο λαός. Στην Κρήτη και σε όλη τη χώρα.  Οι πραγματικές αιτίες για τη μη αποκατάσταση καταστροφών και την έλλειψη αναγκαίων έργων είναι πολιτικές και μόνο.  Καμία σχέση δεν έχουν  οι ελλείψεις και τα προβλήματα με το έργο των εργαζόμενων, που παρά την τραγική -με ευθύνη των κυβερνήσεων και της περιφερειακής αρχής διαχρονικά- υποστελέχωση των υπηρεσιών, επιτελούν το καθήκον τους, υπερβάλλοντας εαυτόν.

Κάθε ενέργεια που στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους αποπροσανατολίζει από τις πραγματικές πολιτικές ευθύνες. Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» καταδικάζουμε αυτές τις ενέργειες, καταδικάζουμε τον προπηλακισμό των εργαζόμενων της ΠΕ Ρεθύμνης για το θέμα που αφορά το φαράγγι του Κοτσιφού και καλούμε την Περιφερειακή Αρχή να προβεί σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση. 

Ταυτόχρονα, καλούμε τους εργαζόμενους, τον λαό  να δυναμώσει τη διεκδίκησή του για τη ζωή του και να μην περιμένει από κεντρικό και τοπικό κράτος.