Χανιά: Στον ανακριτή ο αστυνομικός που κατηγορείται για διαφθορά [βίντεο]

Το κατώφλι του ανακριτή πέρασε λίγο μετά τις 9 το πρωί της Τετάρτης ο 53χρονος Χανιώτης αστυνομικός, που συνελήφθη την Κυριακή από τις αστυνομικές αρχές, κατηγορούμενος για εκβίαση και χρηματισμό.

Μαζί με τον 53χρονο, ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκε και ο γιός του, ο οποίος κατηγορείται για συνέργεια.

Ο 53χρονος αστυνομικός, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Πέμπτη. Ο εν λόγω αστυνομικός, διοικητής σε υπηρεσία της Αστυνομίας, συνελήφθη μετά έρευνα των Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ η δικογραφία που έχει σχηματιστεί εις βάρος του αφορά κακουργηματικές κατηγορίες και ειδικότερα αυτές της παράβασης καθήκοντος και του χρηματισμού.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται τρεις καταγγελίες από πολίτες εκ των οποίων οι δύο αναφέρουν ότι εμφανίσθηκε σε πλειοδοτικούς διαγωνισμούς της δημοτικής αρχής προκειμένου ο ίδιος να εκδηλώσει ενδιαφέρον για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος τα οποία ενοικίαζαν και απαιτούσε από τους πολίτες να του δώσουν μεγάλα χρηματικά ποσά προκειμένου να μην συμμετέχει ο ίδιος στον διαγωνισμό και να τον κατοχυρώσουν οι πολίτες.

«Σου ετοιμάζω την κάσα…»: Η επεισοδιακή σύλληψη

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά για τον τρόπο σύλληψης του 53χρονου αστυνομικού, αυτή είχε μεγάλη ένταση αλλά και ύβρεις εναντίον των συναδέλφων και της παρούσας εισαγγελικής λειτουργού, που τον αιφνιδίασαν στο σπίτι του. «Θα έρθω στο σπίτι σου μαλ… και θα σε γαμ… και σένα και τα παιδιά σου. Δεν ξέρεις με ποιον τα έβαλες. Σου ετοιμάζω την κάσα», είπε προς τον συνάδελφό του που του περνούσε χειροπέδες. Την ίδια διαγωγή είχε και προς την εισαγγελέα παρουσία της οποίας έγινε η σύλληψη: «Άμα εσύ είσαι δικαστικός, εγώ είμαι…», της είπε επιδεικνύοντας τα γεννητικά του όργανα. Τελικά συνελήφθησαν τόσο ο ίδιος όσο και ο γιος του, 29 ετών, ο οποίος είναι επίσης αστυνομικός και υπηρετεί ως ειδικός φρουρός στην Αθήνα.

Εις βάρος του πατέρα έχει ασκηθεί δίωξη με τις κατηγορίες της εκβίασης κατ’ επάγγελμα (σε βαθμό κακουργήματος), της δωροληψίας και της παράβασης καθήκοντος, ενώ στον γιο του για συνέργεια στην εκβίαση. Και οι δύο αναμενόταν να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Χανίων, αφού έχουν λάβει προθεσμία για να απολογηθούν, ωστόσο χθες το απόγευμα ο 53χρονος επικαλέστηκε προβλήματα υγείας και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων. Την ίδια στιγμή από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε πως και οι δύο τίθενται σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε και η διεξαγωγή ένορκης διοικητικής εξέτασης.

Στον ογκώδη φάκελο της δικογραφίας εις βάρος του αξιωματικού έχουν προστεθεί ήδη οι υποθέσεις εκβίασης ενός δικηγόρου των Χανίων από τον οποίο φέρεται να έχει αποσπάσει τουλάχιστον 120.000 ευρώ, καθώς και μιας γυναίκας την οποία εκβίαζε για να αγοράσει μισοτιμής το σπίτι της, εμποδίζοντας εκ της ιδιότητάς του τις εργασίες συντήρησης που εκείνη είχε ξεκινήσει και απειλώντας με συλλήψεις τους εργολάβους.

Τέλος, στο φως έρχονται και αρκετές υποθέσεις με «σβήσιμο» κλήσεων για τις οποίες φρόντιζε ο ίδιος ως διοικητής της Τροχαίας ΒΟΑΚ Χανίων, εξασφαλίζοντας όφελος από τους παραβάτες που πλήρωναν αυτόν για να γίνει η «εξυπηρέτηση». Στη δικογραφία υπάρχει υπόθεση για οδηγό φορτηγού που πλήρωσε 300 ευρώ στον διοικητή για να σβήσει κλήση 700 ευρώ.