ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Χωρίς πίστωση στα φάρμακα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στο Ρέθυμνο

Χωρίς πίστωση στα φάρμακα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στο νομό Ρεθύμνου. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ρεθύμνου συνεδρίασε εκτάκτως την Κυριακή και αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων του έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου:

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ρεθύμνου στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κυριακής 16/9/12 συζήτησε το φλέγον θέμα της κινητοποίησης του κλάδου με αιτήματα:

1) Τη μόνιμη, σταθερή και επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ.

2) Τη διασφάλιση της ενιαίας πιστωτικής πολιτικής σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα του φαρμάκου.

3) Την άμεση εξόφληση των τιμολογίων του ΕΟΠΥΥ που λιμνάζουν.

Συμφωνεί με την απόφαση του ΠΦΣ σχετικά με το διεκδικητικό πλαίσιο που έθεσε στη Γενική του Συνέλευση του Σαββάτου 15/9/12, αλλά διαφωνεί με την επαναφορά στο καθεστώς πίστωσης των φαρμακείων προς τον ΕΟΠΥΥ, που προτείνει.

Οι φαρμακοποιοί του Ρεθύμνου αδυνατούν υπό αυτές τις ασφυκτικές συνθήκες πίστωσης από τους προμηθευτές να χορηγούν με πίστωση φάρμακα στους ασφαλισμένους, χωρίς να τους διασφαλίζεται απολύτως και λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται ο τόπος, ότι θα υπάρχουν οι αναγκαίοι πόροι για το φάρμακο, στο άμεσο μέλλον.

Αναμένοντας την ομαλοποίηση της αγοράς στο χώρο του φαρμάκου, συνεχίζουμε την κινητοποίησή μας έως τέλος Σεπτεμβρίου. Ζητούμε την κατανόηση των ασφαλισμένων, και τους ζητούμε να συνειδητοποιήσουν πως ένα φαρμακείο χωρίς φάρμακα δεν είναι το φαρμακείο που οραματιζόμαστε.